Radionyheter

DAB-skepsis mest delt i 2016

Interessen for digitaliseringen av radioen er stor i den norske befolkningen. Den er faktisk så enorm at et innlegg som uttrykker stor skepsis til DAB er årets mest delte innlegg hos Dagbladet. 

– Hvorfor skal vi kvitte oss med 15 millioner helt brukbare FM-radioer for å kjøpe 15 millioner DAB-radioer? Det er overskriften på et innlegg fra Anders Grønneberg i Dagbladet. Han fortsetter med: Hva i huleste skal vi med DAB når vi har internett?

I går ble akkurat dette innlegget trukket fram som årets mest delte innlegg på Dagbladet Meninger.  I Innlegget som har fått så mange til å trykke på dele-knappen kan vi blant annet lese:

Norge er det eneste landet i verden som har bestemt seg for å satse utelukkende på digitale radiosendinger. Ingen andre land skrur av FM-båndet.

– Men hvorfor i all verden må vi ha DAB, spør mange seg, meg inkludert. Norge har et sted mellom 15 og 20 millioner FM-radioer. Plasserer vi dem oppå hverandre, får vi flere skyskrapere: tonnevis med plast og elektronisk søppel.

– Miljøkostnadene er enorme. Men vi får enorme utgifter på nye DAB-radioer. Skal vi kjøpe, la oss si 15 millioner nye radioer for å erstatte de gamle, til en sum av 1500 kroner per stykk. Det blir 22,5 milliarder kroner det.

– Men hva skjer? Jo, i tunneler – det fins det et par av i Norge, ramler DAB-en ut. Det skjer jo for så vidt med P2 og en rekke andre mindre analoge kanaler også. Forlater jeg hovedstaden, på vei ut av byen og hovedveiene, forlater jo også DAB-signalene. DAB-en er jo helt ubrukelig 40 minutter vekk fra Sinsenkrysset.

– Min tidligere kollega, som jeg tror bor i et land som ikke er truet med FM-nedleggelse – det kan faktisk være alle land i hele verden bortsett fra Norge – sa vel det helt riktige: «Norge er et land for spesielt interesserte».

Alt dette er utdrag fra artikkelen, les den selv via linken nedenfor:

Hvorfor skal vi kvitte oss med 15 millioner helt brukbare FM-radioer for å kjøpe 15 millioner DAB-radioer?

Husk at du trenger ikke kaste FM-radioen din! De aller fleste lokalradioer fortsetter på FM i minst 5 år til!

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar