Radionyheter

Danske lokalradioer satser på DAB

Nå vil også flere lokalradioer i Danmark bruke penger for å øke sin dekningen på DAB. Men, noe FM-slukking er det fortsatt ikke snakk om. 

Flere lokalradioer i Danmark går nå sammen om en satsing på DAB, fordi de ikke vil miste det kommersielle vinduet. Det skriver Mediawatch.dk.

Det er snakk om å opprette lokale sendesamvirker for å få økt dekningen av DAB. Det betyr at konkurrende lokalradioer går sammen om å spytte inn penger slik at man kan få satt opp flere digitale sendere, som igjen kan sende flere kanaler.

– Vi er klar til at bruge temmelig mange penge for at få det her udvidet,” sier teknisk chef Morten Petersen hos Jysk Fynske Medier.

I Norge får mange lokalradioer støtte fra Staten for å opprette sendernett på DAB, det er ikke opprettet lignende støtteordninger i Danmark, slik at lokalradioene må gjøre dette på kommersiell basis.

Samtidig er det heller ikke fastsatt noen dato for FM-slukking i Danmark. Danske politikere har tidligere diskutert dette og utsatt en eventuell slukking av FM-nettet på ubestemt tid.

På den annen side har danske mediemyndigheter gitt en egen konsesjon på DAB til en kultur-radio, som får økonomisk bidrag fra Staten og vil dermed være fri for reklame.

Midt oppe i dette mener altså flere lokalradioer i vårt naboland at det er nødvendig å hive seg på den digitale bølgen og vil ha bedre dekning på DAB. Radio ABC og Jysk Fynske Medier nevnes som noen av de aktuelle lokalradioaktørene som vil satse på DAB.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar