Fra venstre: Kenneth Andresen (P4-gruppen), Lssse Kokvik (Bauer Media) og Jon Branæs (NRK) (Foto: LAsse Mørkhagen)
Radionyheter

De tre store radioaktørene starter nytt felles selskap

NRK og konkurrentene P4-gruppen og Bauer Media går sammen om å etablerere selskapet, “Norsk Radio”.  Bakgrunnen er at aktørene skal samarbeide om å distribuere innhold til de nye smarte høyttalerne. Lokalradio kan bli en del av samarbeidet. Det er Dagens Næringsliv som melder dette i dag.

Riksaktørene skal fremdeles konkurrere på innhold og lyttere, men altså ikke om distribusjonen. P4-gruppen og NRK har tidligere hatt et etablert samarbeid gjennom Digitalradio Norge. Dette selskapet, som nylig ble nedlagt, hadde som mål å informere publikum om overgangen fra FM til DAB+.

– Jeg er veldig glad for at vi har bestemt oss for å ikke konkurrere på noe så gammeldags som distribusjon, men om innhold. Vi har alt å hente på å øke tilgjengeligheten på produktet vårt, sier administrerende direktør i Bauer Media, Lasse Kokvik til Dagens Næringsliv.

Les mer om smarthøyttalere her

I følge radiosjefene i de tre selskapene, skal samarbeidet være åpent for alle.

– Samarbeidet om radio over internett skal ikke være eksklusivt for våre kanaler. Vi ønsker å invitere alle norske radiokanaler inn i dette og det skal være en lav inngangsbillett, sier radiosjef i P4-gruppen, Kenneth Andresen til avisen.

Norsk Radio vil nå lyse ut en stilling som daglig leder, for å lede samarbeidskonstellasjonen.

 

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar