Ap-leder Jonas Gahr Støre ble intervjuet av Christoffer Arild - Foto: Radio Harstad
Radionyheter

Debatter og politikerbesøk før valget

Flere lokalradioer satser på politisk stoff foran Stortingsvalget. Radio Alta og Radio Harstad er blant de som har satt fokus på valget, sistnevnte fikk til og med han som kanskje blir landets nye statsminister på besøk i studio.

Med bare litt over to uker igjen, er det naturlig for mange å snakke om Stortingsvalget 2021. Selv om det er et nasjonalt valg, har det også lokale konsekvenser og det er valgsendinger på mange lokalradioer. F.eks Radio Harstad, som har hatt litt besøk av ulike politikere og snakker om små og store saker med dem.

– Vi har nylig hatt Olje og energiminister Tina Bru fra Høyre på besøk, og denne uken var Harstads ordfører Kari Anne Opsal (AP) her sammen med Jonas Gahr Støre (AP), forteller Redaktør og Daglig Leder Tommy Vandalsvik.

– Vi sender ellers kommunestyremøter og Barn & Unges Kommunestyremøter live gjennom hele året, forteller Vandalsvik, som er redaktør for landets eneste ungdomsstyrte lokalradio.

Olje og energiminister Tina Bru, ble intervjuet av Sandra og Ronja Brauckmann. Foto: Radio Harstad

Radio Alta har også dekning av valgkampen og har allerede arrangert 2 debatter og skal ha en til. Lokalradioen har også politikere inne jevnlig.

– Siden vi tilhøre en avis så har vi også selvfølgelig politisk redaktør i Altaposten inne og andre synsera om diverse valgstoff. Det tar seg jevnlig opp mot valget, forteller Martin Hovden i Radio Alta.

NB: Vi vil gjerne høre mer om hvordan lokalradioene dekker valgkampen og Stortingsvalget 2021. Send oss et tips på post@radionytt.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar