Jarle Nilsen (AP), Per Helgesen (102) og Tor-Kristian Gaard (H)
Radionyheter

Dekker både valget og valgkampen

Det er bare 3 uker igjen til valget 2019, som i år er et lokalvalg. Derfor er det mange lokalradioer som legger opp til å dekke både valget og valgkampen. Radio 102 i Haugesund er allerede godt i gang. 

9. september skal det avgjøres hvem som skal sitte i kommunestyene og fylkestingene her i landet. Ettersom dette er et lokalvalg er det de lokale sakene og de lokale politikerne som settes i fokus.

Radio 102 har et bevisst forhold til valgkampen og legger opp til å prate med de fleste “Toppkandidatene” fra de forskjellige partiene i nedslagskommunene, blant annet Karmøy og Haugesund.

– I tillegg får vi også besøk av enkelte partitopper fra Stortinget i forbindelse med deres besøk på Haugalandet. Vi har allerede hatt besøk av noen, enda flere har meldt sin ankomst. Dette er det i all hovedsak lokallagene som inviterer partitoppene som igjen tar dem med på besøk til oss, forteller redaktør Thor-Magnar Thorsen i Radio 102.

Lokalradioen kommer i tillegg til å invitere potensielle ordførerkandidater i de forskjellige kommunene til utspørring og debatter i studio.

– Her er vi litt mer selektive og inviterer de som høyst sannsynlig kjemper om ordførerkjedet i de forskjellige kommunene, sier Thorsen.

I tillegg dekker Radio 102 rent valgtekniske saker som hvor skal folk stemme, åpningstider, forhåndsstemmer osv. Også på valgdagen vil lokalradioen følge det som skjer:

– På selve valgdagen er vi også ute for å ta “tempen” i de forskjellige valgkretsene. Dagen etter valget og når resultatene i all hovedsak foreligger følger vi naturligvis opp dette på vanlig måte der vi prater med “vinnere og tapere”, avslutter Thorsen.

Radio 102 startet tidlig med dekning av valgkampen. med noen debatter og utspørringer allerede i sommer. Bildet i saken er fra “Fiskeridagene” på Åkra (Karmøy) første helgen i august (Karmøy). Her er  102s Per Helgesen i gang med å intervjue en av de som blir ordfører på Karmøy etter valget. Det blir enten sittende ordfører Jarle Nilsen (Ap) eller Tor Kristian Gaard (H).

Til lokalradioene: Vi hører gjerne mer om hva som blir sendt av valgkamp og valg på norske lokalradioer. Send en epost til redaksjonen på post@radionytt.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar