Oslo Rådhus. Pixabay
Radionyheter

Den største lokalradioen i Oslo

Den aller største radiokanalen i Oslo og Akershus er ikke overraskende NRK P1, men hvilken lokalradio er det som har flest lyttere i Norges største radiomarked? Svaret får du her.

I Lokalradioundersøkelsen, laget av TNS Gallup for Norsk Lokalradioforbund, kan man finne at Nea Radio er landets mest populære lokalradio, målt i oppslutning i eget område. Den lista tar ikke hensyn til hvor mange innbyggere området har, men når det gjelder antall faktiske lyttere er nødvendigvis lokalradioene i Oslo størst. ( men har mindre oppslutning i % )

I Oslo og Akershus er Energy (NRJ) nå størst med 5 % daglig oppslutning og 11 % ukentlig oppslutning. Ettersom det er drøyt 1 million mennesker i dette området utgjør det i overkant av 110 000 mennesker.

Metro-gruppen kan også smile med både andre og tredje plass på listen. The Beat er nummer 2 i Oslo med 4 % daglig oppslutning og 9 % ukentlig. Radio Metro har 3 % daglig oppslutning og 7 % ukentlig oppslutning.

P5 Oslo har også 3 % daglig oppslutning, men litt bak metro på ukentlig, 6 %, så de inntar fjerdeplassen på denne lista.

Etter det kommer P7 Klem med 2 % daglig og 5 % ukentlig, Radio Rock med 2 % daglig og 4 % ukentlig og Radio Rox med 1 % daglig og 3 % ukentlig.

Redaksjonen er litt usikker på hvorfor Radio 1 fortsatt står på lista, men ifølge TNS Gallup har Radio 1 (Kiss) 1 % daglig oppslutning.

Totalt har lokalradio 16 % daglig oppslutning og 30 ukentlig oppslutning.

Energy og The Beat har begge solid oppslutning blant de unge, med henholdsvis 13 % og 10 % daglig oppslutning blant de mellom 12 og 19 år.  Men begge har godt med lyttere helt opp til 50 år.

Radio Metro slår ikke an hos de helt unge, men de treffer godt fra 30 år og oppover, faktisk helt opp mot 70 år. Metro og P7 Klem er forøvrig også de eneste lokalradioene i Oslo og Akershus som har noen lyttere over 70 i det hele tatt.

P5 Oslo treffer best mellom 30 og 50 år, men har også en del yngre lyttere. Rockekanalene er generellt mest for de mellom 30 og 50 år.

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar