Grafikk: NLR
Radionyheter

Det blir tradisjonell førjul på Radio Nordkapp

Det er blitt tradisjon med førjulssendinger fra diverse folk og foreninger på Radio Nordkapp. Nå er det klart hvem som skal lede sendingene.

For noen uker siden gikk lokalradioen ut og oppfordret både gamle og nye programledere til å melde seg til å fylle fredagskveldene før jul, for det som har blitt en lang og hyggelig tradisjon i Nordkapp-samfunnet.

Trofaste programledere, personer som har underholdt befolkningen gjennom mange år, har fått forespørsel. Samtidig har det blitt sendt ut forespørsler til noen nye foreninger som kan lage førjulskos fra studioet i Storgata i Honningsvåg.

Nå er det klart at det blir radiosendinger i førjulstiden fra Radio Nordkapp.  Sesongens første kveldssending går på lufta fredag 1. desember klokken 22:00. Det blir også tradisjonell julesending med trekning av julelotteriet på lillejulaften.

Programlederne/ansvaret for sendingene:

Fredag 1. desember: Nordkapp Fotballfestival.

Fredag 8. desember: Honningsvåg Supporterklubb.

Fredag 15. desember: Nordvågen Skole- og ungdomskorps.

Fredag 22. desember: Kristina Hansen og Kari Lene Olsen.

Lørdag 23. desember: Bjørn Magne Solvik.

– Kveldssendingene på fredager er god underholdning med intervju og konkurranser, sier kringkastningssjæf Raymond Elde. –Tilbakemeldinger vi har fått fra personer som har hatt kveldssending for aller første gang, er at dette var artig, sier Eide.

Radio Nordkapp startet sine sendinger i det små i 1983 og med regulære sendinger fra 1985.  Radio Nordkapp dekker Nordkapp kommune, men samarbeider også med Radio Porsanger, som dekker Porsanger kommune, samt Radio Mehamn som dekker Gamvik kommune og Lebesby kommune.

Lokalradioen har 12 FM-sendere og vil fortsette å sende på FM minst fram til 2022. Redaktør Raymond Elde er landets nordligste kringkastingssjef.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar