Trond Harald Hansen. Foto: Radio Metro
Radionyheter

Det er litt feilinformasjon ute og går!

Det er viktig at folk er klar over rundt 200 lokalradioer fortsetter å sende på FM også etter 2017. Det mener Trond Harald Hansen fra Radio Metro, som har tatt opp saken med sin egen lokalavis. 

– Det er litt feilinformasjon ute og går. Mange sier at FM-nettet slukkes. Det gjør det ikke. P4, Radio Norge og alle NRK-kanalene fortsetter kun på DAB i løpet av neste år, men vi og 214 nærradiostasjoner fortsetter som før. Det er det viktig at folk er klar over, sier programleder og eidsvolling, Trond Harald Hansen, i Radio Metro Romerike/The Beat i et intervju med Eidsvoll Ullensaker Blad.

Hansen mener også at det er helt feil å kaste fm-radioene eller sende dem til Sverige, slik enkelte har foreslått:

– Enkelte politikere har uttalt at vi kan sende alle FM-radioene våre til Sverige eller et annet land. Men dette er ikke noe poeng. Vi kan fortsette å lytte til nærradiostasjonene på FM-nettet, eventuelt oppgradere til DAB med en adapter. Det er enkelt og fungerer fint, poengterer Hansen.

Radio Metro er blant kanalene som vil fortsette å sende på FM i alle de områdene de kan, sammen med Radio Rox og The Beat. Metro-gruppen har også en digital satsing og har allerede sendt på DAB lenge:

– Vi har konsesjon for utbygging av lokalradio flere steder. Dette gjelder i Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland og Buskerud. Det er vi i full gang med. I fem år til kan du fortsette å høre på oss, både på FM og DAB, sier Hansen til EUB.no.

Ifølge siste måling fra Kantar TNS hører litt over 7.000 personer på Radio Metro Romerike/The Beat til enhver tid. Her snakker vi altså om akkurat nå. Ukentlig er det cirka 250.000 personer totalt.

HER KAN DU LESE HELE ARTIKKELEN

Det er altså bare NRK, P4 og Radio Norge som stenger sine FM-sendere i 2017. De aller fleste lokalradioer fortsetter på FM i minst fem år til!

GODT NYTT ÅR!

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar
  • NRK kommer nok til å miste mange lyttere på denne omleggingen til DAB. Hva med alle blinde og svaksynte som skal stille inn og søke på DAB med et lite display for å søke på det de ønsker å høre på? Har Digitalradio Norge tenkt på dette?