Hanne Fleischer og Stian Viken Foto: 1 Fm Molde
Radionyheter

Det går bra for lokalradio i Midt-Norge

Flere lokalradioer melder om flere lyttere og mer oppmerksomhet etter at NRK forsvant fra FM i Møre og Romsdal og i Trøndelag. Samtidig har NRK mistet lyttere. 

Etter at rikskanalene slo av sine FM-sendere i Nordland, meldte Radio 3 Bodø om en økning i antall lyttere på 40 % (uoffisielle tall), og mer oppmerksomhet.

For to uker siden slo NRK også av sine sendere i Møre og Romsdal, samt i Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag, og nå melder lokalradioene i området om en lignende effekt.

– Vanskelig å si noe om lyttertall. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på at vi ikke skal skru av FM og flere forteller meg at de ikke har planer om å investere i DAB i bilen. Noe som en avstemning på Rbnett også støtter oppunder, sier Stian Viken i 1 Fm Molde (bilde)

Nea Radio, som i tillegg måtte legge om sendingene, er veldig fornøyd så langt, forteller bingoansvarlig Stian Elverum. Han forteller om fortsatt god omsetning på bingoen og en generellt positiv effekt i lokalmiljøet:

– På FM får vi stadig tilbakemeldinger om nye lyttere. Og det er selvsagt skryt for at vi er på DAB. Så dette er Ole Brumm, sier Elverum til lokalradio.no.

Han forteller også at antall lyttere på nettradioen til Nea Radio har gått kraftig opp de siste ukene, samtidig altså som NRK slo av sine FM-sendere.

NRK har derimot mistet lyttere etter at de slo av sine FM-sendere i Midt-Norge. Det viser PPM-tallene som Kantar TNS lager.

I uke 7 hadde NRK en daglig oppslutning på 45,7 %. Det er årets dårligste uke og langt dårligere enn i uke 7, 2016 da oppslutningen var på 48,6 %.

NRK P1 har gått fra 33,1 % oppslutning i uke 4 i år til 31,5 % i uke 7. Også NRK P2 og P3 har en nedadgående trend og må konstatere uke 7 som årets dårligste uke.

Nedgangen er særlig merkbare for NRK P3 som har gått fra 10,5 i uke 5 via 9,6 i uke 6 til 8,8 i uke 7.

De aller fleste lokalradioer fortsetter å sende på FM

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar