Raymond Elde i studio. Foto: Radio Nordkapp
Radionyheter

– Det kan være så enkelt som lokalpatriotisme.

Lokalradioer i Finnmark har stor tro på lyttervekst etter rikskanalenes FM-slukking. Det kommer fram i en artikkel på nrk.no, der Raymond Elde i Radio Nordkapp forklarer hvorfor lokalradio betyr mye for mange. 

– Det kan være så enkelt som lokalpatriotisme. Man vil jo at ting skal gå bra i lokalsamfunnet, sier redaktør og kringkastingssjef i Radio Nordkapp, Raymond Elde.

For befolkningen i Honningsvåg betyr lokalradioen mye. Den er spesielt viktig når strømmen eller vannet blir borte, sier Eva Klevstad til NRK.

– Jeg tror det betyr alt. Når strømmen er borte, er det første vi gjør å slå på radioen for å høre hva det er for noe, sier hun.

Som kjent har NRK, P4 og Radio Norge nå slukket sine FM-sendere i hele landet. Den aller siste fasen var slukkingen i Troms og Finnmark i desember. Det betyr at lokalradioene nå er alene på FM også i nord.

Over hele landet meldes det om økt lyttertall for lokalradio, ettersom de aller fleste fortsetter å sende på FM fram til 2022. Radio Nordkapp er ikke med på de offisielle målingene, men har trua på at de også har fått flere lytttere:

– Det er mange som ikke har kjøpt DAB og ikke har internett. De har sagt at de blir igjen på FM og hører bare på Radio Nordkapp nå, sier Elde til nrk.no.

De har også snakket med lokalradioen GLR i Kautokeino GLR. Redaktør og daglig leder Nils Martin Kristensen sier de føler seg presset til å skaffe seg en DAB-sender.

– Vi føler oss presset til å vurdere DAB selv om vi ikke vil ha det. Pengene vi får i støtte til å gå over på DAB vil også dekke utgiftene vi har med FM, sier han.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar