Ettermiddagssending. Foto: Radio Modum
Radionyheter

Disse fortsetter på FM i Buskerud

I april slukker NRK sine FM-sendere i Buskerud, Telemark, Hedmark og Oppland. Men, det er ingen grunn til å kaste FM-radioen. En rekke lokalradioer fortsetter å sende på FM. Her er listen. 

Selv om NRK, P4 og Radio Norge forsøker å få alle til å tro at FM slukkes er det helt feil. De aller fleste lokalradioene her i landet fortsetter å sende på FM med konsesjon foreløpig til 2022. Det er ikke bestemt hva som skal skje etter det.

I Buskerud er det ifølge oversikten fra Medietilsynet 14 konsesjonærer for lokalradio spredt over hele fylket, en av dem er Radio Modum (bilde). Alle disse har konsesjon for å sende på FM fram til 2022. Se oversikten nedenfor.

601 – Hol, Ål, Gol med flere
Radio Hallingdal

602 – Sigdal, Modum, Krødsherad
Radio Modum

603 – Øvre Eiker, Kongsberg med flere
Radio Metro Kongsberg
The Beat
Kanal 3 Norge

604 – Lier, Nedre Eiker, Drammen
Radio Metro Drammen
Kanal 1 Drammen
Radio 7

605 – Hurum, Røyken
Radio Hurum

606 – Ringerike
Radio Metro Ringerike
The Beat

607 – Hole
Kanal 3 Norge
Hope Channel Tyrifjord radio

I Nordland, som var det første fylket der rikskanalene slukket sine FM-sendere, viser tallene at radiolyttingen har gått ned med 13,5 %. Samtidig forteller lokalradioene, som fortsatt sender på FM, om økt oppmerksomhet og flere lyttere.

Lignende meldinger kommer også fra Trøndelag og Møre og Romsdal, der NRK slo av sine FM-sendere i februar. I flere fylker rapporteres det nå om at piratsendere videresender NRK på FM-nettet.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar