Redaksjonen i Radio 102: Fra venstre Egil Houeland, Eivind Kallevik, Thor Magnar Thorsen, Monica Thorsen og Hanne Flemmen Johansen (Foto: radio102.no)
Radionyheter

Disse fortsetter på FM i Rogaland

Det blir fortsatt mange lokalradioer å høre på i Rogaland, selv om rikskanalene nå slukker sine FM-sendere. En av de som fortsetter er populære Radio 102 (bilde)

21. juni slår NRK av sine FM-sendere i Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Agder-fylkene. P4 og Radio Norge gjør det samme i september.

I tillegg har Stortinget bestemt at de største kommersielle lokalradioene i storbyene ikke lenger får lov til å sende på FM, av frykt for at de kan ta lyttere fra NRK.

I Stavanger vil P5 Stavanger og NRJ Stavanger forsvinne fra FM-nettet i september, men de aller fleste lokalradioer fortsetter å sende på FM i mange år fremover.

Uansett, det vil bli en rekke kanaler å høre på, på FM i Rogaland også i årene som kommer.

DISSE HAR KONSESJON PÅ FM FRAM TIL 2022:

RADIO 102

Haugesund, Karmøy m. fl.

RADIO HAUGALAND

Haugesund, Karmøy m.fl.

NISJERADIOER I HAUGESUND:

TVH Radio, Jesus FM og Kristen Nærradio Haugaland

RADIO ATLANTIC

Hjelmeland, Sauda m. fl.

RADIO SALEM

Hjemeland, Sauda m. fl.

RADIO SØRVEST

Stavanger

HÅPETS RØST

Stavanger

RADIO KOS

Sandnes

JÆRRADIOEN

Klepp, Time, Hå, Gjesdal

JÆREN MISJONSRADIO

Klepp, Time, Hå, Gjesdal

RADIO NORDSJØ

Eigersund m. fl.

Det er ikke bestemt hva som skal skje med lokalradio på FM etter 2021, og det er fullt mulig at konsesjonene blir forlenget.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

2 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar