Hans Dahle og Dogan Gursel driver henholdsvis Radio Latin Amerika og Radio Inter-FM i Oslo (Foto: Pål Lomeland)
Radionyheter

Forandringer for lokalradio på FM flere steder i landet

Det skjer litt av hvert på lokalradiofronten i Norge om dagen. I Bergen er det nå flere lokalradioer som har levert inn sine konsesjoner, i Oslo er det store endringer på nisjefrekvensene og i Malvik i Trøndelag dukker det snart opp en ny lokalradio. 

I et brev til Medietilsynet bekrefter lokalradio Radio Bølgen at de har levert inn og sier opp sin innholdskonsesjon for lokalradio. Dette er Pinsekirken Tabernaklets FM-konsesjon i Bergen og Omland. Også Radio PR har brakt sin FM-konsesjon til opphør.

De er ikke alene. Norsk Lokalradioforbund fortalte allerede i vår at alle lokalradiostasjonene i nettverket Kristenradio Vest, legger ned sine sendinger på FM. Dette gjaldt i tilleg til de to nevnte Radio Fana, City Radio, Godt Nytt Radio, Radio Osterøy, Kanal 7.

– Dette er utelukkende et økonomisk spørsmål. Det er dyrt å drive parallelle sendinger på både FM og DAB og vi har derfor valgt å levere inn våre FM-konsesjoner, med virkning fra 1. juli. Det sier styreleder Henrik Torgersen i Kristenradio Vest til Lokalradio.no.

Endringer for nisjekanalene i Oslo
I Oslo er det også en del forandringer i de fire nisjenettene. To av kanalene på FM 99,3, Radio Nova og Radio Tamil Murasam valgte tidligere i høst å forlate FM til fordel for DAB. De to gjenværende lokalradioene på denne frekvensen, RadiOrakel og Voice Of Oslo (tidligere PAK Radio) har fordelt den ledige sendetiden mellom seg. Voice Of Oslo får disponere sendetid på torsdager og fredager fra 19.00 til 23.00 samt lørdag fra 19.00 til 01.00 og søndag fra 14.00 til midnatt. Øvrig sendetid benyttes av RadiOrakel.

Radio Inter-FM vil i løpet av kort tid flytte fra livssynsfrekvensen FM 107,7 til FM 105,8 som Radio Latin Amerika frem til i dag har disponert alene. Radio Inter-FM får da sendetider fra klokken 20.00 til 23.00 hver dag.

Samtidig har de fire anleggskonsesjonærene, Radio Riks (101,1), RadiOrakel (99,3), Radio Latin Amerika (105,8) og Kanal 7 (107,7)  gått sammen om etablering av et felles selskap, for å drifte de fire nisjenettene som sendes fra Brannfjell.

Nea Radio har fått FM-konsejon for Malvik
I Trøndelag var det en ledig konsesjon i Malvik. Den har nå Nea Radio skaffet seg. Konsesjonen gis med en varighet fra 4. september 2017 til 31. desember 2021.

I en kommentar sier Nea Radio at de vil komme tilbake til når de begynner sine sendinger i Malvik, som er nabokommune til Trondheim.

Tre nye innholdskonsesjoner på DAB
På Sunnmøre er det delt ut tre nye innholdskonsesjoner på DAB. Der har livssynsradioene Radio Sunnmøre, Radio NordVest og Radio New Life fått tillatelse for sendinger på DAB. Etter det lokalradio.no erfarer vil stasjonene også fortsette med parallelle sendinger på FM.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar