Lars-Peder Lundgren, Paneda på landsmøtet 2016
Radionyheter

Drifter sitt eget DAB-nett

Snart kommer det et nytt DAB-nett i Trøndelag. Nea Radio satser friskt og skal drifte sitt eget lokale DAB-nett

Nea Radio har skrevet kontrakt med den internasjonale DAB-leverandøreren Paneda om leveranse av mux til to DAB nett. Leveransen består av to komplette DAB-muxer med lydkoding, samt RAPID fra All-In-Media for å integrere metadata på DAB-kanalene.

Systemet realiseres gjennom en egen lokal cloud løsning basert på VMWare. Paneda presenterte sitt system på landsmøtet til Norsk Lokalradioforbund i Bodø i april (se bildet).

DAB-nettene som Nea Radio SA skal drifte, gjelder region 26 – Sør-Trøndelag (11C) og region 28 – Innherred (8B) og planlegger minst fem kanaler på nettet for Trøndelag og to på nettet i Innherred.

Nettet bygges ut med syv sendere for 11C og en sender for 8B. Det er Eivind Engberg, teknisk konsulent for Norsk Lokalradioforbund som har bistått Nea Radio i planleggingsfasen. Han vil også yte teknisk assistanse og rådgivning frem til DAB-nettene settes i drift før nyttår.

– Nea Radio SA har valgt den mest moderne og kostnadseffektive løsningen på markedet. Vi kommer til å tilby våre egne kanaler og andre kanaler en veldig fleksibel teknisk plattform for våre to DAB nett, sier teknisk leder Stian Elverum i Nea Radio..

– Å realisere et komplett system nesten uten hardware er fantastisk og gir trygghet for et minimalt behov for vedlikehold og minimierer risikoen for tekniske problemer for lokalradio. Det betyr at vi kan fokusere på å lage et godt innholdstilbud med DAB teknologien, sier Elverum.

Paneda skriver i en pressemelding at kontrakten med Nea Radio er viktig også for dem.

– Vi konstaterer at vi igjen får en viktig kontrakt med vårt DAB system. Nea Radio SA er en meget kompetent radiogruppe som vi ser frem til å samarbeide videre med, avslutter salgsjef Lars-Peder Lundgren i Paneda.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar