Illustrasjon av skjermbingo, FOTO: Radiobingo.no
Radionyheter

Flere velger digitale bingoblokker

Korona-krisen har ført til at digitale løsninger vinner terreng, også når det gjelder radiobingo. Trolig er det mange som ikke vil eller kan gå til butikken som nå i stedet velger digitale bingoblokker. 

Radiobingo.no er en av aktørene som har et system for salg av digitale bingoblokker, som nylig ble tillatt i Norge. Omsetningen av bingoblokker gjennom radiobingo.no er mer enn doblet de siste ukene, forteller daglig leder Mikkel Aanderaa.

Han forteller at omsetningen pr.uke lå litt i overkant av 100 000 kroner i februar. I uke 12, som er den siste uka det foreligger tall for, har dette økt til 236 000 kr. Dette er bare tall for salg av digitale bingoblokker. Det er ingen tall for hvor mange som har byttet ut et fysisk utsalgs-sted med internett, men det er trolig en god del som av diverse årsaker ikke kan komme seg til sitt vanlige utsalgs-sted.

Økningen startet i uke 10, men tok helt av i uke 11, altså samme uke som Norge satte hele landet mer eller mindre i karantene og mange tilbringer hele døgnet hjemme. Radiobingoen er ikke direkte berørt av dette, men flere utsalgssteder har måttet stenge på grunn av sykdom eller restriksjoner og digitalt salg av bingoblokker har blitt en viktig redningsplanke for mange lokalradioer.

Radiobingo spilles av folk i alle aldre, men flere radioer melder om en overvekt av eldre spillere, som altså nå også kaster seg over digitale løsninger.

– Nå er det mange lokalradioer på veg inn i portalen, forteller Aanderaa til lokalradio.no. Han tror derfor at omsetningen bare kommer til å øke i ukene som kommer.

Nå blir det også mulig å betale for bingoblokkene med Vipps og flere lokalradioer har allerede iverksatt dette.

Det var i januar at portalen Radiobingo.no med «Skjermbingo» – det betyr at spillere kan krysse direkte av på skjermen uten å først skrive ut bongen. Dette skjer etter at en lovendring gjorde dette mulig i år.

– Dette har vi ventet lenge på å få lov til. Vi har hatt møter med lokalradioforbundet og lotteritilsynet, og endelig ble det lov fra nyttår, sier daglig leder Mikkel Aanderaa i Hjalarhornet radio som står bak portalen radiobingo.no.

– Både vi og spillerne er glade for dette – det er jo ikke særlig miljøvennlig å måtte skrive ut bongene. Ikke alle har skriver hjemme heller, sier Aanderaa.

Et av kravene til å spille bingo på skjerm er at du kan dokumentere at du er over 18 år. Det er løst med innlogging via Vipps.

Det betyr at spillerne må ha en Vipps-konto for å spille papirløst. Øverst på nettsiden er det en knapp for å logge inn via Vipps. Etter å ha skrevet inn mobilnummeret ditt åpner vipps-appen seg på telefonen din. Der må du godkjenne innloggingen. Om du krysser av for at den skal huske innloggingen, vil programmet huske det en stund framover.

Skjermbingoen fungerer best på nettbrett og PC. Mobiltelefonen har litt for liten skjerm til at det er praktisk.

–  Det geniale med skjermbingo er at du bare trenger å fylle ut tallene på en bong. De krysser seg automatisk av på de andre bongene du har kjøpt. Du kan hele tiden sveipe mellom bongene dine. Programmet varsler deg også om du får bingo, også på rekker som ikke synes, forteller Mikkel Aanderaa.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar