Foto: Puddefjord Radio/ Radio 1 Bergen
Radionyheter

En lokalradiostemme har stilnet

Mangeårig sportsreporter i flere lokalradioer i Bergen, Arild Eide er død, 67 år gammel. Det melder BA. 

Eide ble en kjent stemme på Puddefjord Radio og Radio 1 Bergen på 90-tallet den gangen disse lokalradioene overførte kampene til byens fotball-lag Brann.

Han sluttet som sportsreporter ved årtusenskiftet og har levd en tilbaketrukket tilværelse siden.

– Arild Eide var genuint opptatt av sport og fotball, og som reporter på Brann-stadion eller i det bergenske bybildet kunne han trylle frem engasjement og et sprudlende humør hos seg selv og hos de ham intervjuet. Det sier tidligere kollega Leif M Synnevåg i et minneord.

– Han var en mester i å formidle spenning fra Brann Stadion, og vi skal for alltid huske hans tjuaguttrøst på eteren i Bergen. Det var med trishet vi mottok dette budskapet. En av pionerene i sportsjournalistikk på radio er vandret, sier Synnevåg til lokalradio.no.

Mange vil ennå huske hans entusiastiske kommentarer i eteren i en tid da «Peddien» og «Geddien» regjerte på Stadion, skriver BA

Arild Eide stedes til hvile fra Loddefjord kirke fredag 7. september.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar