Radionyheter

En rekke lokalradioer legger ned sine sendinger på FM

Ni lokalradiostasjoner legger ned sine sendinger på FM i løpet av kort tid. Åtte av stasjonene har tilhold i Hordaland.

Norsk Lokalradioforbund er kjent med at alle lokalradiostasjonene i nettverket Kristenradio Vest, legger ned sine sendinger på FM i løpet av juni. Denne samarbeidskonstellasjonen består av radiokanalene Radio Bølgen, Radio Fana, City Radio, Godt Nytt Radio, Radio Osterøy, Kanal 7 og Radio PR. Alle har frem til nå sendt på FM med nisjekonsesjon for Bergen med omland og på en felles DAB+ kanal i Nordhordaland.

– Dette er utelukkende et økonomisk spørsmål. Det er dyrt å drive parallelle sendinger på både FM og DAB og vi har derfor valgt å levere inn våre FM-konsesjoner, med virkning fra 1. juli. Det sier styreleder Henrik Torgersen i Kristenradio Vest til Lokalradio.no.

Lokalradio.no har også vært i kontakt med daglig leder, Arnold Lærum i City Radio.

– Vårt ønske var i utgangspunktet å fortsette sendingene på FM, men vi har ikke økonomi eller ressurser til ta eneansvar for drift av FM-anlegget. Vi er derfor nødt til å gi slipp på FM-distribusjonen, sier Lærum.

Med unntak av Radio Osterøy som legger ned radiokanalen etter 25 års drift den 1. juli, vil alle stasjonene fortsette sine sendinger på en delt DAB-kanal, med Kristenradio Vest som innholdskonsesjonær.

Radio Filadelfia har valgt å avslutte sine FM-sendinger på deres nisjekonsesjon i Lindesnesregionen i Vest-Agder. Radiosendingene her ble avsluttet 27. april. Det går frem av et brev sendt fra stasjonen til Medietilsynet. Også Foreningen Kristen Riksradio har sagt opp sin nisjekonsesjon gjeldende for Øygarden, Sund og Fjell i Hordaland.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Studentradioen i Bergen blir på FM! Nå ser det ut som vi får det ensomt på båndet til høsten.