Strindheimtunnelen på rv. 706 i Trondheim. Kjørefeltsignaler i taket styres automatisk fra Vegtrafikksentralen. Her er høyre felt stengt. Bilene kan kjøre i venstre felt.
Radionyheter

Endelig dekning i tunneler i Sør-Trøndelag

– Lokalradiosendingene i alle tunnelene på E39 strekningen Trondheim – Orkanger skal nå fungere, sier senioringeniør i Statens vegvesen, Per Arne Sesseng.

Det har vært stille på lokal DAB i flere tunneler i Trøndelag, der man blant annet kan få inn Nea Radio og flere andre kanaler. Statens vegvesen har jobbet for å løse problemene:

– Feilen bestod i at det var montert feil senderantenne på Vassfjellet. Dette hadde ikke noe med Vegvesenets DAB-utbygging å gjøre, men med den antenna som var der, fikk vi ikke nok signal til vår mottaker. Nå er antenna byttet og DAB virker som det skal, forteller senioringeniør i Statens vegvesen Per Arne Sesseng.

– Det har også vært problemer med å få inn lokalradio i Strindheimtunnelen. På grunn av at frekvensene har blitt endret for lokalradio, må vi få på plass nytt utstyr i Strindheimtunnelen, sier Sesseng til Nea Radio.

Her har både utstyret og mannskapet som trengs, vært opptatt med DAB-installasjoner andre steder i landet. Men vi skal få rettet opp i problemene i Strindheimtunnelen rundt påsketider eller like etter, slik det ser ut nå, sier Sesseng.

Kilde: Nea Radio

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar