berlevåg FOTO: Jan Einar Straumsnes / Radio Nord-Norge
Radionyheter

Endelig på FM i Berlevåg

Radio Nord-Norge har endelig kommet seg på lufta i Berlevåg i Finnmark, etter mange utfordringer. Det har ikke vært lokalradio i området siden tidlig 2000-tall. 

Radio Nord-Norge utvider stadig sitt dekningsområde og det nyeste tilskuddet er Berlevåg. I dette området av Finnmark er det dårlig utvalg av DAB-kanaler, men nå får altså lokalbefolkningen et alternativ på FM,

– Det er kjempefint at det kommer liv i FM-nettet igjen her, og jeg tror at mange ønsker dette velkommen. Her i Berlevåg er det veldig begrenset med kanaler på DAB, så en ny vil nok bli bra, sier Radio Nord-Norges lokale mann, Jan Einar Straumsnes.

– Det har ikke vært sendinger på næradio i Berlevåg, siden jeg drev med lokalavdelingen til Båtsfjord Radio (Båra/Linken). Det var tidlig på 2000-tallet, opplyser Straumsnes.

Det skulle vise seg å ikke være enkelt å komme seg på lufta i Berlevåg:

– Det ble en skikkelig sluttinnsats med lokale krefter som fikk oss igang, sier redaktør i Finnmark, Tommy Nilsen.

– Finnmark Hydrolikk stilte med lift  og Geir Rune Hansen sto for monteringen. Berlevåg kommune har også vært til stor hjelp, det samme med vår lokale mann Jan Einar Straumsnes, sier Nilsen.

Teknisk sjef, Stig Rune Nergaard var personlig tilstede og gjorde siste forberedelser før han slo på FM-nettet igjen.

– Flott med en slik dugnad, til og med Barents Skipsservice hjalp til med å lage feste til antennen.

Tor Arne Pedersen i G. Pedersen Eftf har bidratt med transport. – Det skal godt å få liv i radioene mine igjen, sier han.

– Jeg håper at vi får endel stoff fra Berlevåg og gjerne hele sendinger etterhvert. Berlevåg er et meget spennende område og en av de mest kjente kulturelle stedene i Finnmark, sier Nilsen.

Kilde: radionordnorge.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar