Geir Friberg er daglig leder i Radio Grenland
Radionyheter

Enighet mellom Odd og Radio Grenland

Radio Grenland får igjen lov til å sende direkte fra hjemmekampene til det lokale eliteserielaget Odd.

Lokalradioen i Telemark har fulgt Odd gjennom flere år, med blant annet direkte overføringer fra hjemmekampene på Falkum stadion. I fjor måtte de begrense dette til 8 minutter pr. omgang, mens i år har Radio Grenland ikke hatt overføring fra hjemmekampene i det hele tatt.

Det er ikke fordi det er uinteressant, men Odd-ledelsen mente at Radio Grenlands direktesendinger bidro til at færre folk dro på stadion og forlangte 15.000 kroner per hjemmekamp.

– Jeg vil ikke bekrefte noen sum, men jeg mener Odd krever for mye. Vi har ikke råd til å betale prisen de har satt, sa Geir Friberg, som er stasjonssjef for Radio Grenland til den lokale avisa PD.

Nå har lokalradioen og eliteserielaget kommet til enighet, som medfører at Radio Grenland igjen er på direkten fra Skagerak Arena. Allerede 16. mai var det overføring fra Odds hjemmekamper

Lokalradioen har tidligere hatt en sponsoravtale der de ble innvilget senderettigheter, nå vil Odd i stedet selge egne rettigheter.

– Fra Odd argumenteres det med at de ønsker flere på kamp, og at vårt liveprodukt har vært så bra at færre folk kommer på stadion. Vi er stolte av at de synes vi lager så bra direkteradio, men vi er uenige i at det fører til tilskuersvikt, sier Friberg til lokalavisa PD.

Han argumenterer i stedet med at lokalradioens sendinger bidro til mer blest rundt kampene

– Vi har dyktige kommentatorer, som kan få en dørgende kjedelig kamp til å være underholdende å høre på. Jeg tror imidlertid ikke det fører til at folk bli igjen på hytta eller i båten for å høre oss, framfor å reise på stadion. Det bidrar heller til at de får lyst til å dra på kamp, er Friberg skråsikker på.

Nå er imidlertid partene blitt enige, skriver PD. Hva Radio Grenland må betale for å følge klubben som i øyeblikket ligger nummer to på tabellen i eliteserien, er ikke kjent.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar