Haakon Sørvik i Morgenshowet Foto: Radio Ålesund
Radionyheter

Er lykkelige over at lokalradio fortsetter på FM

Radio Ålesund er blant de som får mye positiv oppmerksomhet om dagen på grunn av FM-slukkingen til rikskanalene. Lokalradioen melder om at lyttere er lykkelige over at de fortsatt kan høre på noe på FM-båndet. 

I forrige uke stengte NRK sine FM-sendere i Møre og Romsdal, samt i Trøndelags-fylkene. I april følger P4 og Radio Norge, mens de aller fleste lokalradioene fortsetter på FM til minst 2022. Radio Ålesund er blant radioene som fortsetter og har nå tro på økning på lyttertallene, som allerede er ganske gode.

– Radio Ålesund har tro på flere lyttere via FM i tiden fremover. Det sier ansvarlig redaktør Egil Farstad. Han mener det er naturlig at det er flere som er innom Radio Ålesund på søken etter et alternativ på FM.

– Frem til 21. april har Radio Ålesund selskap med P4 og Radio Norge på FM i vår region og vi må derfor se til at vi kan levere et produkt som gjør at vi er mer fristende, sier Farstad til lokalradio.no

– Vi er fra før gode på musikkutvalg og det lokale innholdet. Og det er helt klart innholdet og flyten i sendingene som er avgjørende for at lytterne forblir hos oss. Vi har troen på at som sunnmøringer har vi bedre kontroll på hva som skjer og rører seg her og at vi har en styrke i nærhet til våre lyttere, sier redaktøren.

Radio Ålesund har ikke planer om å gjøre noen endringer på det som sendes på lufta, men har tro på sitt eget produkt:

– Vi fortsetter fokus på lokale nyheter, sportssaker fra ulike idretter i vårt område, alltid tidlig ute med trafikkmeldinger lokalt, høy interaktivitet med lyttere via telefon og de gode historiene som forteller om menneskene her i nordvest, sier Farstad, som kan fortelle om stor oppmerksomhet blant lytterne:

– Det er mange som skriver til oss via facebook, e-post og ringer angående FM-radioen sin og er lykkelig over at de kan fortsette å lytte til Radio Ålesund i minst fem år til. Flere av våre lyttere har også tatt kontakt og delt sin opplevelse av rikskanalenes fm-slukking og de fleste er samstemte i at det blir fm og lokalradio i tiden fremover, avslutter redaktøren.

Om seg selv skriver Radio Ålesund på sine hjemmesider:

Radio Ålesund sender live fra bystudioet i Ålesund sentrum hver eneste dag, og gir deg alt du trenger av lokale nyheter, sport, vær, trafikk og reportasjer i tillegg til favorittmusikken din på løpende bånd.

Radio Ålesund har en unik lytterposisjon i regionen, og er blant Norges mest populære radiostasjoner målt i oppslutning i eget dekningsområde. 39% av befolkningen i dekningskommunene på Sunnmøre oppgir i radioundersøkelsen til TNS Gallup at de hører på Radio Ålesund. Takk!

Slik kan du høre oss:

  • FM 104.5 fra senderen på Aksla
  • FM 100.3 fra senderen på Moa
  • Webradio
  • Egen APP for iPhone og iPad

Vi lager radio for målgruppen 20 til 40 år – yrkesaktive og moderne mennesker med samme smak i musikk og underholdning. Vi spiller dagens største hits, blandet med de største og beste låtene fra 80-tallet og frem til i dag. Vi vektlegger variasjon og liker å grave i musikkbunkene for å sørge for at du alltid hører noe nytt og kan bli hos favorittstasjonen din lenge!

Radio Ålesund er heleid av og en del av Jærradiogruppen AS, som har blitt ett av Norges største lokalradiokonsern med eierinteresser i radiostasjoner over hele landet.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar