Studio - Foto: P5 Fosen
Radionyheter

Er snart tilbake med radiobingo

Lokalradioen P5 Fosen er tilbake med radiobingo fra 13. august, etter at de fikk sin tillatelse inndratt av Lotteritilsynet. Radioen sto i fare for å gå konkurs, men fikk hjelp av lokal stortingsrepresentant. 

 – Lotteritilsynet har redusert straffen og vi får lov til å selge bingoblokker igjen fra onsdag 11. august og bingo blir fredag 13. august. Det skriver P5 Fosen på Facebook.

 – Vi skjønner at dette har vært en frustrerende tid for dere for det har det også vært for oss men nå gleder vi oss utrolig mye til bingoen skal engasjere folk igjen, skriver lokalradioen.

Det var i mai at P5 Fosen måtte stanse sin radiobingo fordi det ikke var søkt om ny godkjenning hos Lotteritilsynet. Dermed ble lokalradioen straffet med bingonekt. Dette fikk stortingsrepresentant Kirsti Leirtrø (A) til å reagere, med å stille formellt spørsmål til Kulturminister Abid Raja:

 – Radio Fosen er en liten lokalradio og med medarbeidere som i stor grad jobber på frivillig basis. De har dessverre ikke vært klar over at det skal søkes hvert år for ny godkjenning for å arrangere radiobingo. De har på grunn av manglende søknad til lotteritilsynet, nå fått avslag på klage. Dette medfører at de nå vil gå konkurs. kan statsråden gjøre noe for å hjelpe Radio Fosen i den fortvilte situasjonen de har kommet opp i?

Dette spørsmålet ble stilt i juni og i begrunnelsen står det blant annet:

–   Siden i fjor sommer har de hatt 3 forskjellige daglige ledere og det har trolig glippet i overlappingen mellom de at dette skal søkes godkjenning hvert år. De har akkurat inngått kontrakter på levering og montering av nye DAB-sendere. Og leveringene har begynt å komme. Denne investeringen beløper seg til flere hundre tusen kroner og de har tatt opp et lån i sparebanken på 400 000 kr.

Svaret fra Kulturministeren var ikke så overraskende:

 – Det følger av bingoforskriften at det er Lotteritilsynet som fastsetter hvor lang tid forut for et påtenkt bingospill en søknad om bingotillatelse må være innsendt. Videre følger det av lotteriloven at departementet ikke kan instruere lotteritilsynet i enkeltsaker. Departementet har derfor ikke myndighet til å overstyre Lotteritilsynets beslutning i denne saken. 

Så ingen stor hjelp å få fra kulturministeren, men det kan ha vært nyttig å engasjere den lokale stortingsrepresentanten. Nå kjenner vi ikke til den konkrete grunnen, men som P5 Fosen selv oppgir har Lotteritilsynet gått med på å redusere straffen og radiobingoen er tilbake om få uker.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.