Hilde Apneseth Foto: The Beat / Radio Metro
Radionyheter

Etterlyser kvinnelige ledere

I et intervju med Salg24 etterlyser Metro-sjef Hilde Apneseth flere kvinner i ledende stillinger innen salgs-bransjen, og innen radiobransjen. 

– Radiobransjen, hvor jeg har min erfaring, har vært latterlig mannsdominert på toppen i alle år, men nå er det jo en kvinnelig sjef for NRK radio, og jeg er sjef for Metro Sounds. Så det har heldigvis skjedd en utvikling i løpet av de siste fem årene, sier Apneseth til Salg24.

Hilde Apneseth har jobbet som selger i en årrekke og er nå toppsjef i Radio Metro, eller Metro Sounds som selskapet nå heter. P4 var hennes første arbeidsplass:

– Jeg begynte min karriere i P4. Da var jeg assistent i salgsavdelingen, og tjente en brøkdel av det selgerne gjorde. Med min mangel på ydmykhet tenkte jeg; jeg er like god som de, hvorfor skal de tjene mer enn meg. Så da var det bare å søke jobb som selger, sier hun til Salg24.no.

I intervjuet er det fokus på mangelen på kvinner i ledende stillinger og Apneseth påpeker at vi lever i verdens mest likestilte land. Likevel er det mange kvinner som velger å jobbe deltid.

– Jeg blir irritert over at norske kvinner som er så høyt utdannet, og som har alle verdens muligheter, likevel velger å jobbe deltid, fremfor å ta tak i de yrkesmulighetene som ligger der ute. Muligheter andre kvinner i verden bare kan drømme om, sier hun.

Apneseth oppfordrer kvinner til å tørre å ta steget inn i salgsbransjen.

Les hele intervjuet her (salg24.no)

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.