Gjennom en etterlysning på SolørRadioen ble denne hengeren funnet igjen ved Gjesåsen kirke tirsdag. Eier Trond Holter (til venstre) takker Jan Erik Karlsen for at han fulgte med. (Foto: iSolør.no)
Radionyheter

Fant igjen stjålet henger via etterlysning i lokalradioen

En tilhenger henger verdt flere titalls tusen kroner ble natt til tirsdag stjålet i Grue i Hedmark. Tirsdag ettermiddag ble hengeren etterlyst i SolørRadioen og få minutter senere ble den lokalisert av en radiolytter. Det melder nettavisen iSolør.no.

Trond Holter fra Grue tror nesten ikke det er sant. Natt til tirsdag ble en “Ifor Williams” henger med dieseltank stjålet fra Refsethøgda i Grue i Hedmark. Litt før klokka 16.00 tirsdag ettermiddag tok han kontakt med SolørRadioen for å etterlyse hengeren, og da tok det ikke mange minutter før Jan Erik Karlsen var på tråden.

– Var det en “Ifor Williams” henger dere etterlyste nå, spurte Karlsen på tråden til radioen.

Det var det. Karlsen hadde akkurat vært ved Gjesåsen kirke, og lagt merke til en tilhenger som sto litt snodig parkert. Han stusset også på hvorfor den sto på parkeringsplassen ved kirken. Og joda, registreringsnummeret stemte med hengeren som var borte fra Grue.

– Jeg hadde akkurat vært ved kirka og hørte på SolørRadioen på veg hjem. Da hørte jeg meldinga, og tenkte at det måtte være den hengeren som sto ved kirka. Da snudde jeg og tok kontakt med radioen for å dobbeltsjekke registreringsnummeret, sier Karlsen til nettavisen.

– Tanken var lastet med 700 liter diesel, det var en 20-literskanne med frostvæske og noe kjedeolje på den. Alt er borte, men det viktigste er at hengeren er funnet igjen, sier Holter, som roser Karlsen for hans våkenhet og lover en liten belønning.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar