Illustrasjon. Foto: Pixabay
Radionyheter

Får endelig ny sender

Etter mye om og men er endelig den nye senderen til Radio Fitjar på plass. Nå har lokalradioen fått fornyet fremtidstro. 

Den gamle senderen til Radio Fitjar fikk store skader i forbindelse med et lynnedslag og har siden sendt med redusert styrke. Lokalradioen har begrensede ressurser til å kjøpe en ny sender med egne midler.

Men, saken løste seg etter at Radio Fitjar fikk tilbud om å få en sender av en annen lokalradio, Radio Sunnhordland.

– Radio Fitjar sender framleis på 105,9 MHz på FM-bandet. Så har du framleis ein FM-radio kan ein jo stille den fast inn på denne frekvensen, sier redaktør, Ole Haukeland, til fitjarposten.no.

– Elles er det jo ingen problem å få inn FM på ein ny radio og. På dei aller fleste DAB-radioane går det an å få inn FM, understrekar Haukeland.

Radio Fitjar sender mandag til fredag fra kl. 12 til 21 og sender blant annet programmer fra Norea, Gnisten, Filadelfia Kristiansand m.fl.

– Radio Fitjar vert driven på dugnad, men det kostar likevel å drive radio. Ønskjer du å vera med på å støtte dette arbeidet kan du nytta bankgiro: 3546. 29. 07484, sier redaktøren til slutt til lokalavisa.

Les hele saken

På sine hjemmesider presenterer Radio Fitjar seg slik:

Radio Fitjar er ein lokal radio som har tilhald på Fitjar ( på øya Stord i Sunnhordland ) Radio Fitjar har konsesjon for sending i Fitjar kommune. Sendingane kan likevel høyrast i deler av Stord, Bømlo og Austevoll. Radio Fitjar er skipa av dei kristne organisasjonane som er knytte til bedehusai Fitjar-bygdene. Radio Fitjar har Bibelen og Den evangelisk-kristne vedkjenninga som basis for verksemda si.

Radioen vart starta i 1994 i samband med ein evangelisk aksjon og har heile tida siden vore halde i drift på frivillig basis. Ein stor flokk har organisert radioen, laga program og sendt dei. Heile tida har og ein flokk gjeve gåver slik at radioen i dag har bra økonomi. Me håper  at fleire vil vera med å gje pengegåver for å kunne auke sendetid meir.

Radio Fitjar har eit brukbart studio i kjellaren i Fitjar Bedehus. Dette blei bygd opp etter noke års drift i mellombels løysinger kjellaren.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar