Stig Rune Nergaard, teknisk sjef. FOTO: Radio Nord-Norge
Radionyheter

Får fortvilte henvendelser fra hele landet

Dårlig dekning på DAB fører til at flere desperate lyttere ringer til Radio Nord-Norge for å få hjelp. Telefonene kommer over hele landet til en lokalradio som ikke har noe med DAB å gjøre. 

– Vi får daglig kjeft fra frustrerte radiolyttere. Det sier  Stig Rune Nergaard som er teknisk sjef i Radio Nord Norge. Men dette er ikke lokalradiolyttere, det er DAB-lyttere i hele landet som ikke har noe sted å henvende seg.

Torkild Amundsen mangler dekning pasin DAb-radio og har sendt mailer til feilmeldingstjenesten Radio.no i to år, men aldri fått svar. I frustrasjon gjorde han som mange andre, sendte en melding i feilmeldingstjenesten til Radio Nord Norge. Der fikk han et uventet svar.

– Det ble jo en koselig samtale, men situasjonen er ikke holdbar. Jeg er snart 70 år og føler tiden renner fra meg med disse tekniske nyvinningene. Jeg ønsker å lytte til nyhetene, syns ikke det er for mye å forlange. Vi betaler jo lisens. Det er tross alt 50 år siden vi satte folk på månen, så en dekning tilsvarende FM må være et minstekrav, sier Amundsen.

Stig Rune Nergaard mener det er oppsiktvekkende at Radio Nord Norge skal få samfunnsoppdraget med å ta imot henvendelsene.

– Hvis de har så dårlige tekniske løsninger at de ikke klarer å svare på henvendelser fra frustrerte mennesker, hvordan i all verden skal de da klare å nå dekningskravet? Det holder ikke å si til folk at de må skifte antenne, dette må følges opp. Og vi er ikke frekke nok til å ikke svare på henvendelser fra frustrerte mennesker, så da sitter vi med en kostnad vi egentlig ikke har råd til. Men vi kan jo hjelpe dem, bare gi oss lisenspengene fra Nord-Norge så kan jeg sitte på Bahamas og svare på alle henvendelser jeg, avslutter Stig og smiler.

Det er etter det vi kan se ikke lenger noe kontaktinformasjon på radio.no, som ikke har vært oppdatert etter at Digitalradio Norge ble lagt ned. Presse-sidene fungerer heller ikke. 

VI ANBEFALER ALLE SOM SLITER MED DAB OM Å HENVENDE SEG TIL NRK, P4 ELLER RADIO NORGE!

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • ” Jeg ønsker å lytte til nyhetene, syns ikke det er for mye å forlange. Vi betaler jo lisens.” – TV-lisens – det heter … TV-lisens.