Foto: Radio Bø
Radionyheter

Får penger for å bygge ut lokal DAB i Lofoten

Vågan kommune vil gi Radio Bø tilskudd slik at lokalradioen kan dekke også deler av Lofoten. DAB-senderen skal plasseres på Skrova.

Radio Bø har fått innvilget et tilskudd på 15.000 fra Vågan kommune sitt næringsfond. De søkte om tilskudd eller lån på 20.000 kroner.

Radio Bø er en radio som opprinnelig hadde konsesjon for Vesterålen, på FM, men har investert store summer i økt dekning på DAB også i Lofoten og Ofoten.

I dag er det mulig å høre Radio Bø delvis på Lofast, og litt i Laukvik, der signalene kommer inn fra senderen på Steine. Ved å sende fra Skrova, vil Radio Bø dekke mesteparten av Lofoten.– Det betyr mange flere lyttere, som igjen betyr mer inntekter når det gjelder både bingo og reklame, sier daglig leder i Radio Bø, Ted Ivar Paulsen til VOL.

– Vågan kommune er positive til at det lokale radiotilbudet bedres og at Radio Bø ønsker å satse på produksjon av lokalt innhold fra Vågan og Lofoten. De omsøkte midlene tenkes brukt i vårt eget område for å knytte kontakter og samarbeidspartnere for utvikling av radioinnhold med lokal interesse, skriver Vågan kommune i saksfremlegget.

Radio Bø har blitt innvilget konsesjon for lokal DAB i Lofoten, Ofoten og Vesterålen. Styreleder i Radio Bø, Arne Osnes, har tidligere uttalt at de vil bygge ut området trinnvis

– Når vi har gjort det, vil vi ha dekning i vesentlige områder av Lofoten og Ofoten. Vi vil fortsatt ikke være helt i havn, men på god vei, understreker Osnes.

Lokalradioen regner med å investere så mye som to og en halv millon kroner på å få opp lokale DAB-sendere, men mener at det vil lønne seg på sikt:

– Det meste er finansiert. Vi har fått tilskudd fra Medietilsynet og har også brukt en del egenkapital. Det koster steikandes mye, men skal vi levere det lytterne ønsker og å opparbeide et godt omdømme, må vi gjøre det som kreves, sier Osnes til VOL.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar