Foto: Radio Nova
Radionyheter

Feirer 25 år med Kvegpels

I kveld feirer Radio Nova at programmet “Kvegpels” med  Kristopher og Alexander Schau har holdt det gående i 25 år på kanalen. Jubileet markeres med en stortstilt fest på utestedet Krøsset i Oslo.

Helt siden 1992 har brødrene Schau og deres faste tekniker Frode Hanssen laget rockeshowet Kvegpels. Først på Blindeforbundets nærradio, før de i 1994 meldte overgang til Radio Nova, der de hver bidige onsdag siden, har gledet lytterne med musikken de elsker. Alt fra garagerock og surf til ting som grenser opp mot metal og mer alternativ rock. Og selvfølgelig masse bra punk.

Kvegpels lever i dag i beste velgående, med en fast lytterskare. I 2016 sendes Kvegpels på DAB+ og FM99.3 i Osloregionen og også på Hurradio i Tromsø og på Studentradioen i Bergen. Så og si alle band som har tilknytning til rockmiljøet i Oslo har vært innom Kvegpels og promotert plater, fortalt historier fra veien eller øvingslokalene.

– Der hvor de etablerte mediene stiller de samme spørsmålene om og om igjen fylles Kvegpels’ sendetid med humor, obskuriteter og latter. Det blir aldri kjedelig, skriver Radio Nova i en pressemelding.

Opp gjennom historien har storheter som Dead Moon, Monster Magnet, Rage Against The Machine, The Hellacopters, Turboneger, Zeke, Pansy Division, Poison Idea og Gluecifer gjestet programmet. For å nevne noen få.

I anledning 25-årsjubiléet feirer Radio Nova sine programledere på Krøsset (tidligere Crossroads) i Oslo, fredag 2. desember fra kl 20:00. Der blir det intervju med Aslag Guttormsgaard (Black Debbath) og et gjenhør med et intervju fra 1996 med legendariske O-men. Tegneserieskaper Flu Hartberg kommer også, melder Radio Nova.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar