Paloma Leon, Lina Alvarez og Monica Orjuela FOTO: Radio Latin-Amerika
Radionyheter

Feminin valgkampstart på Radio Latin-Amerika

Radio Latin-Amerika følger også med på den lokale valgkampen. Den første valgsendingen ble ledet av programlederne for “Femina”. 

I forrige uke hadde Radio Latin-Amerika sitt første direktesendte program om Kommune- og fylkestingsvalget.

Dette var en sofasamtale som handlet om felleskap, integrering og valgdeltagelse blant minoritetsbefolkningen i Norge og var et åpent arrangement for publikum. Debatten ble sendt “live” fra Deichmanske Bibliotek på Grünerløkka.

Det var radioprogrammet og podcastserien Femina, et fast innslag på Radio Latin-Amerika, som sto bak sofasamtalen om felleskap, integrering og valgdeltakelse blant minoritetsbefolkningen i Norge i samarbeid med Deichmanske Bibliotek på Grünerløkka.

– I år markerer vi 100 år med allmenn stemmerett, men hvor høy er egentlig valgdeltakelsen i dag? Hvordan er valgdeltakelsen blant befolkningen med minoritetsbakgrunn? Kan den økes, hvem har ansvaret? Har de politiske partiene i Norge gjort nok for å bidra til økt valgdeltakelse? Disse og flere andre spørsmål ble drøftet på debaten som ble ledet av programmedarbeidere Mónica Orjuela, Paloma Leon og Lina Alvarez.

Blant gjestene som deltok på sofasamtale var Mohamed Abdi som er utdannet lærer, samfunnsdebattant og skribent samt representanter fra MiRA-Senteret (MiRA – Ressurssenter for kvinner med minoritetsbakgrunn) og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Det ble en spennende aften med politisk prat, empanadas og kulturelle innslag, rapporterer Radio Latin-Amerike.

Lokalradioen i Oslo, som hovedsaklig sender på spansk, har også hatt valgsending med politikere fra alle partier.

Debatten ble arrangert av Radio Latin-Amerika i samarbeid med Foreningen KIF, Kvinner i Fokus fra Oslo og politikere fra alle partier var inviterrt for å presentere partiprogrammet, hovedfokusområdene og samt svare på spørsmål om partiets politikk og løsning på utfordringer minoritetskvinner møter på ulike nivåer i samfunnet.

Blant deltagerne var varaordfører i Oslo Kamzy (AP), Gulay Kutul (SV), Pia Farstad von Hall (H), Gøril Bjørkhol Havro (V).

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar