Foto: Radio Harstad
Radionyheter

Festspill og sommerradio i Harstad

Radio Harstad tar ikke ferie i sommer. Det blir både Festspillradio og ungdommelig sommerradio.

 – Vi starter sommeren med Festspillradio under Festspillene i Nord-Norge 19.06-26.06. Radio Harstad «okkuperer» et tomt lokale i sentrum av Harstad og bygger opp et pop-up-studio og har daglige sendinger fra kl 12-15 med festivalinfo, intervjuer, liveopptredener, DJ-set og masse aktivitet under hele festivalen. Det forteller Tommy Vandalsvik, som er redaktør og daglig leder i Radio Harstad.

Resten av sommeren lager ungdommene sommerradio med daglige sendinger kl 12 og kl 16 på hverdagene gjennom hele sommeren.

 – Skal vi bruke fjoråret som mal kan lytterne forvente seg info om det som skjer i lokalmiljøet, badetemperaturer hvor vi hopper i havet ulike steder i byen, testing av iskrem, masse ny norsk musikk og mye mer gøy, forteller Vandalsvik.

Parallelt med sommerradio har ungdommen gamingworkshop.

 – Vi har fått midler fra gjensidigestiftelsen til å bygge 10 gaming-PCer for vår gaming og e-sportsatsing. Disse vil være tilgjengelig for byens barn og unge fra høsten. Og det er radioungdommene selv som skal bygge alle maskinene fra bunnen, forteller redaktøren.

Radio Harstad er en ungdomsstyrt radiostasjon som er åpen for all ungdom fra 13-25 år. Tilbudet er unikt og det eneste av sitt slag i landet. I over 30 år har Radio Harstad vært på lufta med ungdommer som teknikere og programledere. Flere som har startet på Radio Harstad jobber i dag i NRK og andre mediebedrifter.

Radio Harstad er et aktivitetstilbud til kommunens ungdom og er en del av Kulturenheten i Harstad Kommune, sammen med Ungdommens Hus, Kulturskolen m.m. Radioen er idag lokalisert i nyoppussede lokaler i Harstad Fritidssenter (Gamle Harstad Skole) sammen med bl. a. Centrum og Torsdagsklubben.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar