Martine styrer teknikken i Radio Harstad. Foto: Radio Harstad / Øyvind Arvola/ Harstad Kommune
Radionyheter

Fikk 100 000 kroner fra Equinor

Radio Harstad har fått penger fra Equinors støtteordning. Lokalradioen har fått 100 000 kroner til et skikkelig lyd og lys-anlegg. 

Anlegget vil kunne brukes av hele Harstad Fritidssenter, som består av Radio Harstad, Centrum Fritidsklubb og Torsdagsklubben.

Equinor fikk inn over 1600 søknader til sin støtteordning i november. Radio Harstad var en av under 10 som fikk full pott, 100 000 kroner.

­– Tema denne gangen var «samarbeid» og vi lot oss berøre og begeistre av det nære og gode samarbeidet mellom ulike ungdomsmiljøer som alle vil få glede av nytt og godt lydutstyr til storstua, sier Anne-Mette Fjærli, informasjonssjef for Equinor i Harstad.

– Lokalradioen har i over 35 år spilt en viktig rolle i byens kreative miljøer, og mang en journalist har startet sin karriere nettopp her. Vi har forresten folk hos oss som også har tilbrakt mye tid i ungdommen i Radio Harstad, forteller Fjærli til nettstedet iharstad.no.

Nytt utstyr betyr mye for ungdommen, sier daglig leder Tommy Vandalsvik i Radio Harstad.

– Med nytt lyd- og lysanlegg vil vi endelig kunne ferdigstille det største rommet på Harstad Fritifssenter og gjøre det klart for små konserter, live DJs, filmvisning og forestillinger av forskjellig art. Dette vil kunne tiltrekke oss enda flere brukere som her kan få sin arena for å uttrykke seg, eller som publikummere få nye inntrykk, forteller Vandalsvik til iharstad.no

Radio Harstad er en ungdomsstyrt radiostasjon som er åpen for all ungdom fra 13-25 år. Tilbudet er unikt og det eneste av sitt slag i landet. I over 30 år har Radio Harstad vært på lufta med ungdommer som teknikere og programledere. Flere som har startet på Radio Harstad jobber i dag i NRK og andre mediebedrifter, er beskrivelsen lokalradioen gir av seg selv.

Radio Harstad måtte i en periode innstille sin aktivitet på grunn av smitteverntiltak men er nå åpen igjen.

– Harstad kommune har gjort lettelser i tiltakene som rammet barn og unges fritidsaktiviteter, så nå kan vi endelig ha åpent igjen, skrev lokalradioen 23. mars.

Les mer: iharstad.no

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar