Arbeider på senderen. Foto: Radio Nordkapp
Radionyheter

Fikk god hjelp av kraftlaget

Til tross for at det var søndag formiddag stilte det lokale kraftlaget villig opp da det ble stille på Radio Nordkapp. Dermed ble stillheten fort brutt.

Det var i går, søndag formiddag, at det oppsto en feil på Radio Nordkapps sender i Storgata 9.Det førte til at alle omformerne Honningsvågfjell, Gjesvær, Skarsvåg, Billefjord, Lakselv og Kjøllefjord stoppet.

Det var en feil på senderantenne eller kabelen som er årsaken til stoppen. Det er ikke klart når feilen vil være utbedret, var første melding fra Radio Nordkapp ved 10-tiden.

Radio Mehamns sendernett var ikke berørt, Mehamnhaugen, Trollhetta Gamvik og Dikkavikfjell Berlevåg. Også internettradioen virket som den skal.

Feilen virket relativt stor og litt vanskelig å reparere i en fart, men heldigvis stilte lokale krefter opp.

Den skadde kontakten. Foto: Radio Nordkapp

Det viste seg at årsaken til sendestoppen var at kontakten på antennen var ristet løs og dermed var skadet.

Repvåg Kraftlag, med Stig Olav Bårdsnes, stilte opp med lift. Steinar Øvervold fant fram en antenne som ble bygd til åpning av FATIMA i 1999. Antenne ble montert i Storgata 9 og like før klokken 14 kunne Erik Lingjærde starte opp senderen igjen.

Nå skal Radio Nordkapp igjen være på lufta i hele sitt område, på FM.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar