Studio Radio Grenland, Porsgrunn Foto: Radio Grenland
Radionyheter

Fikk straff for rot med epost

Datatilsynet varsler overtredelsesgebyr til Radio Grenland etter at eposten til en tidligere ansatt ble lest av andre. Daglig leder sier at det kun var for å informere om at denne hadde sluttet.  

Klagen til Datatilsynet kom fra en tidligere ansatt som opplevde at hans/hennes epost-konto ble opprettholdt etter at denne sluttet i jobben og dermed lest av arbeidsgiver.

– Vi ser alvorlig på saker hvor arbeidsgiver gjør innsyn i e-post uten å forholde seg til personvernregelverket. Det er ikke fritt fram for arbeidsgiver å logge seg på verken ansattes eller tidligere ansattes e-postkonto, sier juridisk seniorrådgiver Ida Småge Breidablikk i Datatilsynet til Telemarksavisa.

– Vi har hatt en intensjon om å ivareta våre kunder og passe på bedriften. Vi ønsket bare å formidle at en ansatt hadde sluttet. Det har ikke vært vår hensikt å overvåke noen, sier daglig leder i Radio Grenland, Geir Friberg.

– Vi trodde ikke vi gjorde noe galt. Men vi får bare legge oss helt flate nå, sier Friberg til Telemarksavisa.

Gebyret er beregnet ut fra en omsetning på 6,5 millioner kroner i fjor samt overskuddet på 110 000 kroner, og er satt til 200 000 kroner.

Det er mulig å klage på varslet om overtredelsesgebyr og saken er sendt til advokater.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar