Radiokameratene PRESSEFOTO
Radionyheter

Film om lokalradio får premiere denne uka

Kinofilmen om Bygderadio Vest og innføringen av DAB får uoffisiell  verdenspremiere søndag 9. august. 

Filmen Radiokameratene skulle opprinnelig hatt premiere 22. mars, men den ble som mye annet utsatt.

– Filmen har vore klar sidan i vår, så no gler vi oss veldig til at den endeleg kan visast for publikum i Volda og Fosnavåg, sier produsent André Folkestad i Herlig Film og TV, som står bak produksjonen, til mørenytt.no.

Først i oktober får filmen offisiell premiere under Bergen Internasjonale Filmfestival, BIFF.

Et filmteam har fulgt medarbeiderne i Bygderadio Vest gjennom flere år og har dermed fått med seg FM-slukkingen og innføringen av DAB, men lokalradioen holder fortsatt koken på FM og er stolt av det.

Dette er omtalen av filmen:

Folka i Bygderadio Vest kjempar med nebb og klør for å overleve på FM, etter at NRK og dei andre store har gått på DAB. For korleis skal ein lokal FM-radio driven av aldrande radioamatørar overleve i skuggen av den norske radiorevolusjonen? Radiokameratane er ein varm og sjarmerande feelgood-dokumentar om FM-radioen på Sunnmøre som går mot den digitale radiostraumen.

Radiokameratene SKJERMDUMP fra Trailer

“Hvis vi skal snakke stygt og banne – så sier jeg DAB!” Slik starter filmen Radiokameratene

Regien på filmen er ved Ingrid Ese og den blir distribuert av Tour de Force.  Filmen har blant annet fått utviklingsstøtte fra Norsk filminstitutt

HER ER TRAILEREN TIL RADIOKAMERATENE

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar