Radiokameratene PRESSEFOTO
Radionyheter

Filmen om lokalradio vises i beste sendetid på NRK1

Tidligere i år gikk filmen Radiokameratane på kino. Dette er en feelgood-film om lokalradio og i kveld blir den vist på NRK i beste sendetid. 

“Hvis vi skal snakke stygt og banne – så sier jeg DAB!” Slik starter filmen Radiokameratene.

Et filmteam har fulgt medarbeiderne i Bygderadio Vest gjennom flere år og har dermed fått med seg FM-slukkingen og innføringen av DAB, men noe av de viktigste i filmen er at  lokalradioen holder fortsatt koken på FM og er stolt av det.

Filmen Radiokameratene skulle opprinnelig hatt premiere på kino 22. mars, men den ble som mye annet utsatt. Utpå høsten kom den endelig på kino:

– Filmen har vore klar sidan i vår, så no gler vi oss veldig til at den endeleg kan visast for publikum i Volda og Fosnavåg, sier produsent André Folkestad i Herlig Film og TV, som står bak produksjonen, til mørenytt.no.

Onsdag 6. januar kl 21.20 blir den sendt på Norges viktigste TV-kanal, NRK 1. Den har allerede vært tilgjengelig på NRK TV siden 25. desember

Dette er omtalen av filmen:

Folka i Bygderadio Vest kjempar med nebb og klør for å overleve på FM, etter at NRK og dei andre store har gått på DAB. For korleis skal ein lokal FM-radio driven av aldrande radioamatørar overleve i skuggen av den norske radiorevolusjonen? Radiokameratane er ein varm og sjarmerande feelgood-dokumentar om FM-radioen på Sunnmøre som går mot den digitale radiostraumen.

Regien på filmen er ved Ingrid Ese og den blir distribuert av Tour de Force.  Filmen har blant annet fått utviklingsstøtte fra Norsk filminstitutt

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar