Eline Ridlå og Siv Jensen på Radio Øst. Foto: Radio Øst
Radionyheter

Finansministeren skryter av lokalradio

Det er ikke hver dag lokalradio får besøk av selveste finansministeren, men i går var Siv Jensen på besøk hos Radio Øst i Østfold. 

Lokalradioen har bare sluppet litt informasjon om intervjuet, men det handler blant annet om lokalradio:  – Nærradio er viktig, sier finansminister Siv Jensen i et intervju som sendes på morgensendingen og ettermiddagssendingen til Radio Øst i dag, onsdag.

Vi håper å etter hvert få vite mer om hva landets finansminister har sagt til Radio Øst, altså blant annet om vår egen bransje.

Radio Øst er en lokalradio i Østfold som er blant landets eldste. De sender nå både FM, DAB og på nettradio.

29, mars er det aksjon i Radio Øst, der hensikten er å få flere venner. Radio Øst-venner er støttemedlemmer som bidrar sterkt til finansieringen av driften.

I løpet av året forsvinner riksradioene fra FM også i Østfold. Radio Øst er blant de nesten 200 lokalradioene som fortsetter på FM, men de satser også på DAB:

– Reklamene har vært litt vel unyanserte. Det kunne absolutt ha kommet mer frem at lokalradioene fortsetter på FM, sier Sølvi Olimb, som er daglig leder og ansvarlig redaktør i Radio Øst til Sarpsborg 24.

– Jeg har vært positiv til DAB hele veien. Jeg ønsker ikke at FM-nettet skal legges ned, men jeg tenker at det er viktig å være tilgjengelig på alle kanaler. Derfor er vi på FM, DAB og internett-radio, forteller Olimb.

Radio Øst blir hørt av 10.000 østfoldinger i uka, og blir finansiert gjennom gaver og reklame. Sølvi Olimb legger ikke skjul på at det kan være økonomisk utfordrende å være på DAB for mange lokalradioer.

– DAB-utgiftene koster oss ganske mye, så jeg kan ikke love at vi blir på DAB for alltid. Det kommer an på økonomien vår og om vi eventuelt får noe støtte fra Medietilsynet, sa hun til Sarpsborg24  før tildelingen av tilskudd ble kjent.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar