Foto: Hedmarksradioene
Radionyheter

Flere lokale DAB-sendere i Hedmark

Hedmarksradioene har satt opp nye sendere for lokal DAB både i Kongsvinger og Trysil den siste uka. De varsler fortsatt utbygging av sitt nett.

Torsdag klokka 14.00 ble den nye DAB-senderen på Holtberget satt i drift og dermed kan også Kongsvinger få høre på lokale DAB-signaler.

Det er Hedmarksradioene AS som står bak utbyggingen etter at de ble tildelt anleggskonsesjoner som omfatter Hedmark og halve Oppland.

– Vi bygger i hovedsak ut Holtberget fordi Radio Kongsvinger vil på DAB, men det er klart fordelaktig at du kan høre SolørRadioen også i bykjernen i Kongsvinger, sier Bjørn-Martin Brandett, eier av Hedmarksradioene.

SolørRadioen er lokalradioen i Solør, som for de fleste har vært umulig å høre på FM i Kongsvinger. Det blir også flere andre kanaler å høre på det lokale DAB-nettet, som Radio Metro. Har du DAB-radio og bor i Kongsvinger må du trykke på Scan for å få inn de nye kanalene.

Utbyggingen i Kongsvinger har skjedd med hjelp av en annen lokal Flisa-bedrift.

– Det er Nextnet som leverer sambandslinja mellom Kjølaberget og Holtberget. Den ser ut til å være dønn stabil, og vi er veldig fornøyd med jobben de har gjort, sier Brandett til isolør.no

Det går fort når Brandett og co setter i gang og allerede søndag ble den nye DAB-senderen i Trysilfjellet satt i drift.

– Etter dette har vi bare Tron i Alvdal igjen. Når denne er bygd har vi fått alle våre lokalradioer på DAB, og det med dekning i nesten hele Hedmark, sier Brandett.

Utbyggingen har skjedd blant annet med økonomisk hjelp fra Tilskuddsordningen for lokalkringkasting, som tildelte 850.000 kroner til Hedmarksradioenes DAB-prosjekter rett før sommeren.

Grafikk: Hedmarksradioene
Grafikk: Hedmarksradioene

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar