Bergen. Foto: Pixabay
Radionyheter

Flere lokalradioer borte i Bergen

To lokalradioer i Bergens-området har meldt oppbud i det siste. Dette kommer i tillegg til Bauer Medias overraskende nedstengning av sine lokalradioer.

Floraen av lokalradioer er blitt litt mindre de siste par månedene i Vestlandets hovedstad. På 80 og 90-tallet var det så mange lokalradioer i Bergen at det var slåsskamp om sendetiden. Nå har Radio 1 Bergen stengt sine sendere, sammen med de andre FM-frekvensene for Bauer Medias lokale stasjoner.

Lokalradio.no har også fått melding om at to andre lokalradioer har innstilt sine sendinger. Dette gjelder nisjeradioene Fløenkirken og Radio Tamil Bergen.

Sistnevnte opplyser til lokalradio.no at årsaken til at det blit stille på lufta er mangel på mannskap.

– På grunn av at våre medarbeidere har flyttet til utlandet og vår økonomiske situasjon, har vi slitt med å gjennomføre våre sendinger. Vi beklager å meddele at på grunn av disse omstendighetene har vi besluttet å stanse sendingene til Radio Tamil for en stund, skriver leder Julius Anthonipillai i en e-post.

 For den andre radioen i denne omgangen er innstillingen permanent. Den Frie Evangeliske Forsamling har frivillig levert inn sin konsesjon, og Medietilsynet bekrefter at den er slettet med virkning fra 1. januar 2016.
Det er ikke oppgitt noe nærmere årsak til nedleggelsen, men det er neppe noe stor dramatikk i dette. Det er flere hundre lokalradioer i Norge og ganske normalt at noen faller fra.
 I Bergen er det fortsatt mange lokalradioer. Bare på postlista for brevet fra Medietilsynet er det åtte lokale stasjoner, man har også kanaler som P5 og NRJ, så lokalradiohimmelen er fortsatt blå i Vestlandets hovedstad, til tross for denne skyen.

 

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar