Radionyheter

Flere lokalradioer mister bingotillatelsen

Flere lokalradioer får ikke lenger lov til å spille radiobingo, etter at Lotteritilsynet har trukket  tillatelsen tilbake. Men, noen har klart å redde seg i siste sekund. 

Det har de siste ukene gått ut en rekke brev fra Lotteri- og stiftelsestilsynet til norske lokalradioer, der overskriften er “Godkjenning som lotteriverdig organisasjon trekkes tilbake”. Det betyr at lokalradioen mister retten til å arrangere radiobingo og kan dermed miste en viktig inntektskilde.

En av radioene som sto i fare for å miste bingotillatelsen, men som har klart å redde seg ut av uføret er Radio Helgeland. Lokalradioen hadde ikke levert de pålagte regnskapstallene i tide, til tross for purring. Men, før klagefristen gikk ut sørget Radio Helgeland for å få sendt inn tallene. Nå er tilbakekallingen av godkjenningen trukket tilbake og radioen kan fortsette å glede sine lyttere med radiobingo.

Andre radioer har nå bare få dager på seg før de mister retten til å spille bingo på radioen. Etter det lokalradio.no kjenner til gjelder dette blant annet Skjervøy nærradio, Radio Grimstad og Radio Folgefonn, dermangel på innlevert regnskap er årsaken. Vi må her ta et forbehold om at de kan ha sendt inn de nødvendige papirer  de siste dagene.

Klagefristen går ut 9. september og godkjenningen som lotteriverdig organisasjon forsvinner 1. oktober dersom lokalradioen fortsatt ikke har papirene i orden. Da vil man uansett miste all inntekt fra bingo i seks måneder, før man igjen kan søke om ny tillatelse, opplyser lotteritilsynet.

Flere lokalradioer blir også slettet som lotteriverdig organisasjon av andre årsaker. Radio 5 Indre Østfold Nærradio AS eksisterer ikke lenger og ble slettet fra enhetsregisteret 13. august 2016, Da forsvinner nødvendigvis også bingotillatelsen.

Vi understreker at de aller fleste lokalradioer har alle papirer i orden og fortsetter å spille radiobingo, som vanlig.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar