Radionyheter

Flere lokalradioer mister konsesjonen

Medietilsynet og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet ( Nkom ) har de siste ukene sendt ut en rekke brev med tittelen opphør av konsesjon til drift av lokalradio. 

Floraen av lokalradioer i Norge er blitt litt mindre de siste ukene, men det kan også beskrives som en opprydding fra myndighetenes side.

På postlistene til Nkom og Medietilsynet har lokalradio.no fått innsyn i en rekke brev som kunne tyde på at mange lokalradioer mister konsesjonen. Heldigvis er ikke situasjonen så dramatisk.

En av konsesjonærene som har fått beskjed om at de ikke lenger har tillatelse til å sende lokalradio er Radio Kragerø. Dette var en nisjekonsesjon i Telemark, som ikke har vært på lufta siden i fjor sommer. Nå er det definitivt slutt:

– Medietilsynet bekrefter med dette at Jan Erik Marius Schulzes innholds-konsesjon til drift avnisjeradio i område 08-06, for perioden fra 8. april 2013 til 31. desember 2016, med konsesjonsnummer 3709 og stasjonsnavn Radio Kragerø, ble slettet med virkning fra 11. oktober 2016.

Andre konsesjoner som nå blir slettet har direkte eller indirekte sammenheng med at Bauer Media valgte å stanse sine sendinger på FM ved nyttår, altså for nesten ett år siden.

Dette gjelder blant annet Radio Rock i Bergen, som går under navnet Norsk lokalkringkasting:

– Medietilsynet bekrefter med dette at Norsk Lokalkringkasting AS’ innholds- og senderanleggskonsesjon til drift av allmennradio i område 12-05, for perioden fra 1. januar 2010 til 31. desember 2016, med konsesjonsnummer 3523 og stasjonsnavn Radio ROCK Bergen ble slettet med virkning fra 1. oktober 2016.

Dette gjelder også blant annet Norsk Lokalkringkasting AS Radio Askøy og Norsk Lokalkringkasting AS Radio + Dans Oslo.

Ingen av disse vedtakene fører til noen dramatisk endring av lokalradiobransjen, men i Kragerø er nå begge lokalradioer lagt ned og i dette området kan konsesjonene bli lyst ut på nytt dersom det er ny interesse.

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar