Tommy Novik, Radio 3 Bodø. Foto: Kyrre Dahl, radionytt.no
Radionyheter

Flere lyttere og mer oppmerksomhet for Radio 3 Bodø

Lokalradioene i Nordland har det siste døgnet regjert FM alene, etter at NRK, P4 og Radio Norge slo av sine FM-sendere i går og kun sender digitalt. Dette er gode nyheter for Radio 3 Bodø. 

– Ja, vi har merket det. Vi fikk en god del telefoner i går hvor folk spurte etter vår frekvens. Det er vanskelig å si om vi har fått flere lyttere, siden det er TNS som står for tallene, men vi antar jo at vi har betydelig flere lyttere, sier Tommy Novik i Radio 3 Bodø.

Lokalradioen har tilpasset seg at de nå har betraktelig færre konkurrenter på FM-radioen og Radio 3 har valgt å forsøke å kapre de voksne lytterne.

– Musikken blir litt mer mildere, ikke bare listepop og dunk-dunk som ei eldre dame sa i telefonen, sier Novik til lokalradio.no.

Han forteller også at de har fått flere telefoner fra folk som er interessert i å kjøpe radioreklame. I tillegg har de blitt kontaktet av internasjonal presse i forbindelse med rikskanalenes FM-slukking.

Radio 3 har ansatt en person,  Benjamin Solås,  på fullltid for å kunne være mer effektiv i redaksjonen. I tillegg lages det mer lokalt innhold, da ikke bare for bodø men for hele Salten og nyheter for hele fylket.

Radio 3 Bodø samarbeider med Avisa Nordland og har både på radio og avis markedsført at det ikke blir stille på lokalradioen. Det er også en annen lokalradio i Bodø, FM 8000. Det er dermed to frekvenser som fortsatt er aktive på FM i Bodø.

I tillegg er det i underkant av 20 andre lokalradiokonsesjonærer i Nordland som fortsetter å sende på FM minst til 2022.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar