Sølvi Olimb Foto: Eivind Engberg
Radionyheter

– FM bidrar til radiomangfold!

– Jeg kan ikke se noen grunn til at ikke lokalradioene skal få fortsette på FM så lenge de vil. Det sier ansvarlig redaktør i Radio Øst, Sølvi Olimb i et intervju med lokalavisa. 

Det er avisa Demokraten som denne uka har hatt et oppslag om lokalradioen Radio Øst, som er blant de lokalradioer som sender på DAB, men helst vil fortsette på FM.

Ansvarlig redaktør Sølvi Olimb er ikke bekymret for sin egen radio, men frykter at mange lokalradioer vil falle fra dersom FM-konsesjonene ikke blir forlenget etter 2021:

– Som de fleste andre lokalradioer er vi også glade hvis vi kan fortsette på FM i mange år fremover. Selv om vi også er på DAB så er det fortsatt mange som gjerne vil bruke FM radioen de har. Jo flere måter vi kan nå lytterne på jo bedre er det, sier Olimb til Demokraten og legger til:

– Jeg kan ikke se noen grunn til at ikke lokalradioene skal få fortsette på FM så lenge de vil. Hvis stortinget ønsker et radiomangfold i Norge, så må de legge til rette så store og små lokalradioer overlever.

Artikkelen viser også til at Medietilsynet har bedt om innspill til om og hvorfor lokalradioene skal få lov til å fortsette å sende på FM. Et av argumentene er at mange fortsatt ikke har DAB i bilen, mener Olimb:

– Mitt inntrykk er at mange har både en FM – og en DAB-radio hjemme, men i bilen er det nok en del som ennå ikke har skaffet seg DAB, mener ansvarlig redaktør i Radio Øst.

LES HELE ARTIKKELEN

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Jeg bidrar til transportmangfoldet når jeg kjører min dieselbil på veiene, selv om mange påstår at jeg ville få samme reiseopplevelsen med en elbil.