Raymond Elde i studio. Foto: Radio Nordkapp
Radionyheter

FM-nettet slukkes ikke i Finnmark

Rikskanalene roper høyt om at FM-nettet slukkes i Troms og Finnmark 13. desember. Dette er ikke riktig! Et stort utvalg lokalradioer fortsetter å sende på FM i mange år fremover. Her er listen over lokalradioer i Finnmark fylke. 

Det er NRK, P4 og Radio Norge som slår av sine FM-sendere i den siste fasen av den såkalte FM-slukkingen. 13. desember er det lyttere i Troms og Finnmark som opplever dette, etter at rikskanalene har slått av sine FM-sendere i alle andre regioner i landet tidligere i år.

Men, både i Troms og Finnmark har samtlige – ALLE – lokalradioer fått konsesjon til å fortsette å sende på FM til 31.12.2021. Det er godt mulig at lokalradio fortsetter å sende på FM også etter denne datoen. Det er nemlig ikke bestemt at FM skal stenges for godt.

Oversikten nedenfor viser at det er godt utvalg av lokalradio i Finnmark. Lokalradioene har variert innhold og mange sender døgnet rundt. Det er sendinger både på norsk og samisk. Bildet i saken er hentet fra Radio Nordkapp.

DISSE LOKALRADIOENE I FINNMARK HAR FÅTT KONSESJON TIL Å FORTSETTE PÅ FM

RADIO DSF – Vadsø, Nesseby m.fl

RADIO DOMEN – Vardø

GLR – Kautokeino, Karasjok, Tana

RADIO DSF – Kautokeino, Karasjok, Tana

RADIO MEHAMN – Gamvik

RADIO MEHAMN – Lebesby

RADIO NORDKAPP – Nordkapp

RADIO PORSANGER – Porsanger

RADIO DSF – Porsanger

RADIO NORDKAPP – Masøy

RADIO ALTA – Alta, Loppa

Her finner du mer informasjon om dekningsområder, sendeplattformer, sendefrekvenser for våre medlemmer i Finnmark

Kilde: Medietilsynet

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar