Studentradio i Bergen 2017 Foto: SRIB
Radionyheter

FM-nettet slukkes ikke i Hordaland

21. juni slår NRK av sine FM-sendere i Hordaland, sammen med Rogaland, Sogn og Fjordane og Agder-Fylkene. Men, de aller fleste lokalradioene har fått lov til å fortsetter på FM minst fram til 2022, blant annet Studentradioen i Bergen. 

Den såkalte FM-slukkingen fortsetter, får vi stadig høre. Men, nok en gang minner vi om at dette i alle hovedsak bare gjelder rikskanalene NRK, P4 og Radio Norge.

I landets nest største by Bergen er det nå også en rekke lokalradioer som vil bli nektet å sende videre på FM, etter at et flertall på Stortinget vedtok at de må skru av sine sendere fordi de kan stjele lyttere fra NRK hvis de fortsetter å sende på FM.

Dette gjelder de aller største kommersielle lokalradioene, som fortsatt har mulighet til å være på FM fram til september, sammen med P4 og Radio Norge. Noen av disse lokalradioene velger selv å slukke.

Nedenfor følger listen over lokalradioer i Hordaland som har fått konsesjon til å fortsette å sende på FM fram til 31.12.2021. Legg merke til at noen av disse velger seg å slutte å sende på FM, av diverse årsaker. Noen velger også å legge helt ned som følge av FM-slukkingen til rikskanalene.

BERGEN:

Radio Fana

Godt Nytt Radio

Radio Internasjonal

Radio Tamil Bergen

Studentradioen i Bergen

City Radio og TV

Radio Gnisten

Radio Bølgen

Kanal 7 Bergen

Kystradioen

i tillegg vil P5 Bergen og NRJ Bergen sende på FM til 15.09.2017

ANDRE LOKALRADIOER I HORDALAND SOM FORTSETTER:

RADIO FOLGEFONN

Odda, Voss m. fl

RADIO SUNNHORDLAND

Kvinnherad, Stord, Bømlo, Tysnes

RADIO FITJAR

Fitjar

RADIOS

Sananger, Os, Fusa, Austevoll

RADIO PR OG RADIO OSTERØY

Masfjorden, Osterøy m.fl

RADIO ASKØY

Askøy

RADIO SOTRA

Sotra

KYSTRADIOEN

Sotra

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • burde vi ikke fått fere kanaler på fm nettet nå da, ska kun de store aktører eie linjene VÅRE…..