Oslo Rådhus. Pixabay
Radionyheter

FM-nettet slukkes ikke i Oslo og Akershus

Det vil fortsatt være mye å høre på i Oslo og Akershus når rikskanalene slår av sine FM-sendere. En rekke lokalradioer fortsetter sine sendinger på FM minst til 2022.

20. september slår NRK av sine FM-sendere i Oslo, Akershus, Vestfold og Østfold. P4 og Radio Norge venter til 8. desember før de forsvinner fra FM.

Samtidig har Stortinget vedtatt at de store kommersielle lokalradioene ikke får lov til å fortsette å sende på FM i storbyene, av frykt for at de kan ta lyttere fra NRK. Flere av disse blir tvunget av lufta mot sin vilje.

Likevel er det mange lokalradioer som fortsetter å sende på FM i Oslo og Akershus. Her er oversikten over de som har fått fornyet konsesjon fram til 31.12.2021. Det er heller ikke vedtatt at FM-nettet slukkes etter det.

AKERSHUS: 

Radio Metro

The Beat

Hallo Ski

Dansebandradioen


OSLO:

RadiOrakel

Radio Latin-Amerika

Acem Radio

Kanal 7-Oslo

Radio Maran Ata

Radio Islam Ahmadiyya

Norea Radio Oslo

Pak Radio

Radio Inter FM

NKK Radio

Muslim Radio

Radio Tamil Murasam

Radio Visjon

Radio Riks

I tillegg kommer en rekke lokalradioer som fortsetter å sende på FM til 8. desember 2017.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

8 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar

 • Når det er så mange radiokanaler som sender fortsatt heldigvis, for jeg kjøper ikke DAB+ med dårligere rekkevidde og lyd enn FM! Så synes jeg virkelig også at CanalDigital fortsatt burde overføre disse signalene til radiouttaket i veggen! Men de har skrudd av alt, enda FM nettet fortsatt er i bruk med mange fine radiostasjoner!

  Dette er jo elendig service av CanalDigital og sikkert også de andre kabelselskapene!

  • Rekkevidden er vel knapt en bekymring for en lytter. Bare radiokanalen har nok sendere og en av dem er nært nok deg.

 • Det vil være nyttig om lokalradioforbundet og avisene kan orientere oss om radiokanaler som fortsetter å sende i Oslo, med frekvenser og tidsrom.
  I det minste en kanal bør få lov til å sende musikk og nyheter 24 timer i døgnet
  for folk som har klokkeradioer med radio og bruker det som alarm. Noen ganger skal man jo opp midt på natten for å rekke et fly eller noe annet. (NRK savner jeg ikke)

 • Man kan ikke si at utbudet av radiokanaler i Oslo vil være noe å skryte av. Bortsett fra radiokanaler for særinteresser (kristne, fremmedspråklige, fagbevegelse, kanaler som kun sender få timer i døgnet osv.) er det ingenting igjen av tilbudet.

  Ser at P4-gruppen har passet på at ingen andre som de ser på som konkurrenter får konsesjon til å sende på FM i Oslo. Hvorfor får for eksempel ikke Metro lov til å sende i Oslo? En får håpe at riksrevisjonen konkluderer med at det her har foregått ulovligheter, og at slukkingen av FM blir reversert.