Studio i Radio Trøndelag. Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

FM-nettet vil bestå i mange år fremover

Radio Trøndelag er en av mange lokalradioer som fortsetter å sende på FM i flere år fremover, til tross for at NRK har slått av sine FM-sendere i området Programleder Johannes Aarmo er blant de som har tro på flere lyttere:

– FM-nettet slokkes ikke. Vi i Radio Trøndelag er en av i alt 215 radiokanaler som fortsatt skal sende på det gamle FM-nettet i fem år framover, sier Aarmo.

– Det er på en måte litt feilinformasjon ute og går, legger han til i et lengre intervju med lokalavisa Namdalsavisa. Radio Trøndelag dekker store deler av Nord-Trøndelag, et område som ikke lenger har NRK på FM og der Radio Norge og P4 forsvinner fra det gamle analoge nettet i april

– Lokalradioene vil fortsatt bestå. Dab er et tilbud som er påført folket. Ikke noe folket har etterspurt, mener radioverten.

Han har et fast program hver morgen hvor han prater om løst og fast, ispedd musikk i alle sjangre. Han sender hjemmefra fra et hjemmelaget studio.

– Jeg slipper jo å måke snø før jeg skal på jobb, sier han til Namdalsavisa og ler.

– Det er jo veldig artig å holde på med. Vi et håp om et lite oppsving i lyttere når NRK slutter å sende på FM-nettet. Vi er et tilbud til dem som ikke har ordnet seg dab ennå, forklarer Aarmo.

LES HELE INTERVJUET I NAMDALSAVISA

De aller fleste lokalradioer i Norge fortsetter å sende på FM minst til 2022. Det er ikke bestemt hva som skal skje med FM-båndet etter det.

 

 

 

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar