Jitse Jonathan Biutink står bak planene om etablering av en lokalradio i Mosjøen
Radionyheter

FM tilbake også i Mosjøen

Det satses hardt på FM i Nord-Norge om dagen. Nå kan så og si hele Troms høre lokalradio på FM. Denne måneden fikk også Mosjøen tilbake signaler på FM, takket være en ny radio.

Det er Radio Nord-Norge som har fått konsesjon for å sende lokalradio i området og nå er senderen som dekker Mosjøen by skrudd på. Alle om bor i distriktet kan høre lokalradio på FM 104,7.

– Vi bygger FM-nettet vårt så fort vi kan òg får lov. I Vefsn behøver vi flere sendepunkt både nord og sør for sentrum og det kommer så fort det er økonomi til det. Dette sier Stig Rune Nergaard, Teknisk Sjef i Radio Nord Norge.

Åpningen av den nye senderen ble markert med direktesending fra Mosjøen Torg med blant annet varaordføreren til stede.

Samtidig har det kommet meldinger fra Troms der Radio Tromsø og Radio Bardufoss i samarbeid har utbygd sine sendernett til å dekke hele fylket på FM.

Dette er faktisk en større begivenhet enn bare det at man skrur på en sender. Det har nemlig vært stille på FM i Mosjøen siden rikskanalene slo av sine FM-sendere i januar 2017.

Men, lokalradio er det hele 12 år siden det var i Mosjøen. Ikke siden 2006, da Radio Mosjøen gikk konkurs etter 22 års drift har det vært lokalradio i Mosjøen.

Det er Jitse Jonathan Biutink (bilde) som er iniativtager til dette nye prosjektet og har fått konsesjon for kommunene Grane, Hatffjelldal og Vefsn. Mosjøen er største tettsted i sistnevnte kommune med sine 10 000 innbyggere.

– Jeg vokste opp med Vefsnradioen, og drømte alltid om å kunne jobbe med det. Nå har jeg arbeidet innenfor de fleste medium, men radio er det jeg liker best, sa Biutink til lokalradio i et tidligere intervju.

– Jeg skiftet ham i en alder av 33, da kroppen ikke ville være bonde lengre. Studerte og etablerte Studentavisen i Vestfold, hvor jeg satt som redaktør ut studiene. Gikk så over i et produksjonsselskap som markedskontakt, og jobbet tett med kunder i forhold til markedsetablering og / eller økning av markedsandeler. Jeg har også arbeidet som skuespiller, caster og regissør en periode, før jeg gikk over til radio i 2016. Første programmet jeg produserte var «Linea og pappa» en barneserie som gikk på Radio Harstad. Siden det har jeg produsert en rekke programmer og podcast.

Selv om Biutink starter i det små, er det ikke noe å si på ambisjonene. Planen for Radio Nord-Norge er nemlig å etablere en kjede av lokalradioer i regionen.

– Nå i første omgang starter vi i Mosjøen by. Jeg har nå morgensending på to timer hver dag på Radio Harstad og dette programmet vil også å gå på lufta i Mosjøen. Så har jeg konsesjon i Grane og Hatfjelldal, samtidig som jeg er i søknadsprosessen for fire nye kommuner i Vesterålen og Helgeland. Jeg ønsker rett og slett å ha et nettverk med lokalkanaler som utgjør Radio Nord-Norge, men det er jo litt frem i tid, sier Biutink.

Hans nye radioprosjekt skal fylle sendetiden med lokalt innhold.

– Vi produserer hele tiden programmer og innslag, mye rettet mot et nord-norskt publikum, og det vil vi fortsette med. Samtidig så vil jeg forsøke å få med ungdommen i drifte, og et foreløpig mål er 3-4 timer med lokale produksjoner. I dag produserer min datter (Linea 12 år) en time i uka. Driften er tenkt finansiert gjennom tilskudd og reklameinntekter, avslutter Biutink.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar