Fra tidligere påskeradio. Foto: Radio Hallingdal
Radionyheter

Forbereder seg på påskeradio 2020

Det er bare noen få uker igjen til påske, som er årets høydepunkt på Radio Hallingdal. Forberedelsene er i gang, blant annet til årets påskeauksjoner . 

– Vil du være med på årets auksjoner? Det står det å lese i et ferskt innlegg på Radio Hallingdals Facebook-sider. De inviterer dermed alle som har noe som passer til auksjon:

– Nær sagt det meste kan auksjoneres bort. Styret er godt i gang med å besøke næringslivet i dalen, men ikke nøl med å ta kontakt skriver lokalradioen.  Her er kontaktinfo:

http://www.radiohallingdal.no/auksjon/vil-du-vaere-med/

Eller send en e-post til post@radiohallingdal.no

Tradisjonen tro trår lokalradioen i Hallingdal til med storsatsing i forbindelse med påske. I et område som har like mange hytter som det er fastboende så blir påsken årets høydepunkt både for lyttere og medarbeidere

– Når me er ute blant folk får ein inntrykk av at alle som ein høyrer på Påskeradioen, seint og tidleg. Me dekker 23000 hytter og 23000 fastbuande, sa tidligere redaktør Knut Medhus til lokalradio.no i forbindelse med fjorårets påskeradio.

Det er litt av en jobb å få stablet påskeradioen på beina:

– I tillegg til RH sine to tilsette som tek hovudarbeidet, er det opp mot 50 frivillige som er med og dreg lasset frå førebuingane som startar 2 månadar før påske til sjølve gjennomføringa, forteller han videre.

Medhus er ivrig etter å fortelle hva som blir sendt på påskeradioen og vi kan trygt si at det er et bredt innhold for de fleste:

– I morgonsendingane frå kl 0830 formidlar me meldingar om kva som skjer i Hallingdal den dagen, men legg stor vekt på smøretips frå tidlegare landslagssmørar Terje Olav Seim ,han som fann opp rubbinga og redda Norge i ALbertville – me har barnetime og værmelding for fleire områder i dalen.

– Kveldssendingane har ein meir laus snipp og lett tone med drøssevis av konkurransar med harde påskenøtter og ikkje minst auksjonar. Næringslivet i Hallingdal stiller kvart år opp med gjenstandar og tenester med verdi frå 30 000 til 500 kr som me sel kvar kveld i påsken og budviljen er svært stor.

– Så har me reportasjar om ulike hendingar frå påskefjellet eller me presenterer lokalt næringsliv, serleg småskalabedrifter.

Utover dagen blir det sendt musikk og nyheter og diverse  repriseprogram fra det rikholdige arkivet til Radio Hallingdal. Årets program er fortsatt under forberedelse,

Radio Hallingdal sender fortsatt på FM, som de fleste andre lokalradioer i Norge. Har du en DAB-radio, så er det bare å skru den over på FM så får du med deg årets påskeradio fra Radio Hallingdal, hvis du er i Hallingdal da, vel å merke.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar