Radionyheter

Fikk forlenget karantene for ulovlig bingo

Det lønner seg å følge myndighetenes pålegg når det gjelder radiobingo. Det har en lokalradiokonsesjonær nå fått merke. 

Lokalradioen har fått strengere straff for å ha sendt ulovlig radiobingo. Det går fram av et brev fra Lotteritilsynet.

I utgangspunktet fikk radiostasjonen en karantene-tid på grunn av et tilbakekall av godkjennelse som lotteriverdig organisasjon.

Den 12. mai sendte Lotteritilsynet ut et pålegg om at radiobingoen måtte stenges. Dette ble fulgt opp manuellt da det elektroniske brevet ikke ble lest, går det fram av korrespondansen mellom lokalradioen og Lotteritilsynet.

Ved kontroll av lokalradiostasjonen, foretatt via webradio den 18. mai 2021, kl. 20.30, ble det likevel avholdt radiobingo på kanalen, noe som får nye konsekvenser for lokalradioen.

–  Lokalradiostasjonen har vært vitende om at de ikke hadde tillatelse til å gjennomføre bingoen, og at de hadde fått pålegg om å stenge. Dette anses å være et alvorlig brudd på lotterilovgivningen, skriver Lotteritilsynet i et nytt brev til radiostasjonen.

På bakgrunn av de ovennevnte omstendigheter, forandres karantenetiden for tilbakekall som lotteriverdig organisasjon, som varslet i brev den 12. mai 2021, fra seks måneder til ett år.

Pålegget om stenging og varselet om tilbakekall som lotteriverdig organisasjon, med ny karantenetid, består.

Lotteritilsynet mottok, den 19. mai 2019, kl. 23:44 en bekreftelse om stenging av radiobingoen.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar