Radionyheter

Forlik mellom P4 og lokalradio

P4-gruppen gikk til søksmål mot lokalradioen 5000 Bergen fordi de brukte slagordet “Lyden av Bergen”. Nå har partene inngått forlik. 

P4-gruppen reagerete på at den nystartede lokalradioen, som kun sender på DAB, brukte slagordet «Lyden av Bergen» både på lufta og i sin øvrige kommunikasjon.

Dette er for likt det velkjente slagordet «Lyden av Norge», mente P4-gruppen og krevde øyeblikkelig stans av bruken i både jingler og forøvrig. Dessuten kom de med et krav om 277 000 kroner i erstatning for bruken så langt.

Nå bekrefter P4-sjef Kenneth Andresen til Journalisten at det er inngått forlik mellom partene og saken havner dermed ikke i retten.

– Vi er opptatt av å beskytte identiteten vi har bygget opp gjennom over 25 år. I den forbindelse har det vært viktig for oss å få en tydelig forsikring om at 5000 Bergen i fremtiden ikke vil bruke slagord eller lydelementer som ligger for tett på P4s varemerke «Lyden av Norge». Det har vi nå fått og da er saken ute av verden for vårt vedkommende, sier P4-sjef Kenneth Andresen i en melding til Journalisten, som bekreftes av Morten Hiorth Aarra i 5000 Bergen.

Etter at søksmålet ble kjent reagerte en lytter med å sette opp en Spleis-aksjon for å dekke utgiftene for 5000 Bergen i en eventuell rettsak. Ifølge Journalisten er det kommet inn 14 000 kroner. Hva som skjer med disse pengene er ukjent.

LES MER OM DETTE

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar